Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Boğaz’daki gemilere 24 saat kameralı denetim

        Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın geliştirdiği proje ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait gemiler, park ya da hareket halindeyken 24 saat kesintisiz kayıt ve çevrimiçi izleme yapacak. Kaptan telsiz ile görüşme yaparken, hem sesli hem de görüntülü olarak izlenebilecek. Bir riskin ortaya çıkması durumunda en yakın gemi ile anında müdahale edilebilecek. Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı’ndaki güvenlik önlemlerinin artırılması için yeni bir proje çalışmasına başladı. Özel sektör için Ar-Ge çağrısına çıkıldı. Projeyi üstlenecek olan firmaya, hibe desteği sağlanacak.

        Yapılacak çalışma ile İstanbul Boğazı’nda bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait deniz araçlarının içine ve dışına kamera sistemi yerleştirilecek. Gemiler park ya da hareket halinde olsa da düzenli olarak kayıt ve görüntüleme yapacak. Kurulacak olan bu sistem kablosuz bir network üzerinden işleyecek. Sistem, 24 saat kesintisiz kayıt imkânı sağlayacak, çevrimiçi izleme yapma olanağına da sahip olacak.

        Kurulacak bu kablosuz sistemle Boğaz’dan geçen gemilerin kaptanları telsiz ile görüşme yaparken hem sesli izlenebilecek hem de görüntülü olarak canlı takip edilebilecek. Boğaz güvenliğinin tehdit edildiğine ilişkin yapılan bir ihbar anında ise bu bölgeye en yakın gemi müdahale için yönlendirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ