Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Haydarpaşa Numune’de ‘tadilat’ tartışması

        Ceylan SEVER / GAZETE HABERTÜRK

        Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi’nde 1 aydır devam eden tadilat çalışmaları sürerken birçok alanın camlarının kırık olduğu, bazı açık alanların kartonlarla kapatıldığı ortaya çıktı. Görüntüleri, doktorlar sosyal medyada paylaştı.

        Paylaşılan fotoğraf ve yazılarda “Dışarıda yağmur, soğuk içeri giriyor. İnşaat var ama hasta gelmeye devam ediyor”, “Çalışan ya da hasta... Kimin sağlığına uygun?”, “Kırmızı alanda merkezi oksijenizasyon yok. Oksijen tüpü ile çalışılıyor”, “112 her türlü hastayı getiriyor şu anda. Oksijen tüpü biten hastaların satürasyonu düşüyor, biz fark edince tüpü değiştiriliyor” yazıları dikkat çekti.

        İstanbul Tabip Odası’ndan temsilcilerin önceki gün doktorların sorunlarını dinlemek için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne gittiği öğrenildi. Hastane yönetiminin dün acil serviste doktorlarla görüşüp tadilatlar için 10 günlük süre istediği ileri sürüldü. Fotoğraflarda kartonlarla kapatılan pencereler kartonpiyerle kapatılırken haricen ısıtıcı getirileceği de belirtildi.

        ACİL İÇİNDE İNŞAATA DEVAM

        Doktorlar, acil servisin içerisinde inşaat makinelerinin çalışmaya devam ettiğini belirterek “İnşaatın tüm tozu, pisliği, gürültüsü acilin içerisinde, bu yüzden hastaları muayene etmekte zorlanıyoruz. Alan daraldı ve hasta yoğunluğu aynı seviyede bu yüzden yer sıkıntısı da yaşıyoruz” şeklinde açıklamada bulundular.

        'KIRIK CAMI BİLDİRMEDİ' DİYE!

        Hastane yönetiminin konuyla ilgili bir asistan doktor hakkında camın kırık olduğunu yönetime bildirmediği gerekçesiyle tutanak tuttuğu ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ