Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den İstanbul ve 8 il için önemli uyarı!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve 8 il için kuvvet yağış uyarısında bulundu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Ankara, Eskişehir ve Çankırı'da gök gürültülü ve sağanak yağış bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        9 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

        Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        KARADENİZ'DE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

        Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye, Sinop, Tunceli, Bingöl, Elazığ, muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.Bu Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Konya çevrelerinde sis, yer yer pus hadisesi beklenmektedir.

        DOĞU KESİMLERDE SICAKLIK AZALACAK

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 7 derece azalacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ