Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER- PARTİ

        10.10.2015

        ■ Indigo sahnesi 23.30 itibarıyla Christian Hilscher ve Nico Plagemann’dan oluşan Kollektiv Turmstrasse performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ 21.30 itibarıyla Garanti Caz Yeşili kapsamında, Kanadalı indie-folk rock grubu Great Lake Swimmers, öncesindeyse Can Kazaz Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Roxy, 22. sezonunu bir partiyle açıyor. Kutlama saat 21.00’de Radyo Eksen Partisi ile gerçekleşecek.

        ■ Babylon Soundgarden Çeşme’de büyük bir etki yaratan Kölsch, geceyarısı itibarıyla Babylon Bomonti sahnesinde...

        ■ Yüksek Sadakat, 22.00 itibarıyla Dorock Stage’de.

        ■ Sortie, yaz sezonuna bir partiyle veda ediyor. Ozan Doğulu’nun sahnede olacağı parti 23.00’te başlayacak.

        ■ Pinhani, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de.

        ■ The Away Days, 23.30 itibarıyla B1 Live Performance sahnesinde.

        ■ Bugünden itibaren her cumartesi 17.00’den itibaren Morini Terrace’da düzenlenecek partilerin ilkine Tolga Sezgin ev sahipliği yapacak. Setin başında ise DeejayCC olarak ünlenen DJ Cüneyt Çilingiroğlu olacak.

        ■ Yaşar, 22.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde.

        ■ Bronx Pi Sahne, 23.00 itibarıyla Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Küçük Bronx’ta sahnede, 21.00 itibarıyla Sarp olacak.

        ■ Brezilya cazını yumuşak sesi ve çağdaş yorumu ile temsil eden Asena Akan, “İstanbul’un İzleri” isimli ilk albümünden şarkılarla 22.00’de Jazz Company sahnesinde.

        ANKARA

        ■ Latin Caz flüt virtüözü Mihriban Aviral, Cermodern’de bir konser verecek; sanatçı, dünyada Latin Caz’ı orkestra eşliğinde flütle baştan sona solo icra eden sayılı müzisyenden biri.

        ■ Livio Gianola ve Cristina Benitez, “Başka Bir Yer” isimli gösterileriyle; 9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali kapsamında saat 20.00 itibarıyla ODTÜ KKM’de sahnede olacak.

        ■ ODTÜ MD Vişnelik sahnesi, 18.30 itibarıyla Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Yüzyüzeyken Konuşuruz, 21.30’da Route sahnesinde.

        ■ Noxus Ankara, 21.30 itibarıyla Sattas’ı ağırlayacak.

        11.10. 2015

        ANKARA

        ■ Amerika’nın popüler şarkı yarışması X-Factor’deki performansıyla ünlü olan Jeff Gutt, grubu Rival City Heights’la 11 ve 14 Ekim akşamları Hard Rock Cafe’de 22.00’de sahnede.

        ■ Vodafone FreeZone Festivali, Teoman ve Duman ile Ankara’da... Kentpark AVM’de sahne alacak Selami Şahin de festivale renk katacak. Yanı sıra Adamlar, Deniz Tekin ve Yok Öyle Kararlı Şeyler’in performansları izlenebilecek.

        12.10.2015

        ■ Bir Dilek Tut Derneği için “Birlikte Söylüyoruz” adıyla organize edilen yardım konseri, İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Sahnedeki isimler; Atiye, Bedük, Ferhat Göçer, Mabel Matiz, MaNga, Mert Ali İçelli, Sinan Akçıl olacak.

        13.10.2015

        ■ 100 Akustik, rock müziğin efsane seslerinden Mr. Big grubunun vokali Eric Martin’i 20.00’de garajistanbul’da ağırlayacak.

        ■ Mask Live sahnesi, 22.00 itibarıyla Burak Demir’in.

        ■ Caz sanatçısı Hediye Güven, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Burhan Öçal ve Borusan Quartet, 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

        ANKARA

        ■ Kalben, 20.00 itibarıyla IF Performance Hall sahnesinde.

        14.10.2015

        ■ Chinawoman, iki gece üst üste 21.30 itibarıyla Babylon Bomonti’de sahnede olacak.

        ■ Ezginin Günlüğü, albüm tanıtım konseriyle 22.00 itibarıyla Jolly Joker sahnesinde.

        ■ Babra Bubrik ile Mr. Mina, 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de.

        ■ Yaşar Kurt ve Kurtalan Ekspres, 22.00 itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        ■ Pop funk’tan pop rock’a uzanan “Dünya” isimli albümünden sonra ilk konseriyle Beren Demirkaya, 22.00 itibarıyla KadıköySahne’de.

        ■ Borusan Müzik Evi, yeni sezon açılışında 14 ve 16 Ekim’de Mercan Dede ve Hayko Cepkin performanslarına ev sahipliği yapacak. Sonra sahne; Istanbul Perküsyon Ensemble’ın olacak. Konser 21.00’de başlayacak.

        ■ Selin Damar, 23.30’dan sonra B1 Live Performance sahnesinde.

        ANKARA

        ■ Erkin Koray, 20.00 itibarıyla IF Performance Hall sahnesinde.

        İZMİR

        ■ Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, 20.30 itibarıyla, 4. albümü “Sizler Hiç Yokken”den şarkılarla Jehan Barbur konserine ev sahipliği yapacak.

        15.10.2015

        ■ Kadıköylü dünya müziği grubu Yakaza Ensemble, Boğaziçi Üniversitesi’nin BÜ+ etkinlikleri kapsamında 18.30’da Kennedy Lodge Bahçesi’nde.

        ■ Lara Fabian, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 15, 16 ve 17 Ekim’de üç konser verecek. Konserler 21.00’de başlayacak.

        ■ Amerikalı indie-rock grubu Sebadoh, 21.30’da Salon İKSV sahnesinde.

        ■ Kürt müziğinin başarılı gruplarından Ze Tijê, 20.00 itibarıyla The Mekan sahnesinde.

        ■ Müzisyen Feti Çağlayan, FetiBlue Band projesiyle, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ANKARA

        ■ Yemen Blues konseri, 21.30 itibarıyla Hayal Kahvesi Ankara sahnesinde.

        ■ Not, 20.30 itibarıyla Noxus sahnesinde.

        ■ Route sahnesi, caz-blues müzisyeni Can Gox konserine ev sahipliği yapacak.

        16.10.2015

        ■ Brezilyalı şarkıcı ve söz yazarı Ceu, 22.00’den sonra Salon İKSV sahnesinde.

        ■ Günümüz ambient, house ve dub müziğini şekillendiren duayen ikili The Orb, kozmik ve imajiner dünyasını Babylon Bomonti’de yaratacak. The Orb’un ardından “yetişkinler için tekno müzik” olarak tanımladığı tarzı ile Patrice Bäumel, Babylon Bomonti’de Midnight Sessions’ın konuğu olacak.

        ■ Hakan Vreskala ve bANDİSTA, 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de.

        ■ Ülkü Aybala Sunat & Jazz Band, 22.00’de Jazz Company sahnesinde.

        ■ Birsen Tezer, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de.

        ■ Can Okan’ın şefliğindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 20.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde bir konser verecek.

        ■ Jehan Barbur, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

        ■ Ogün Sanlısoy, son albümü “Sen Uyurken”den şarkılarla 22.00 itibarıyla Dorock Stage sahnesinde.

        ■ Nilüfer Açıkalın, Gökhan Dabak ile çıkardığı “Başka Şarkılar II: Lapa Lapa”dan şarkılarla, 23.30’dan sonra B1 Live Performance sahnesinde.

        ■ Kanyon’da Her Yer Müzik, 16-18 Ekim tarihleri arasında tekip edilebilir. İKSV’nin müzik danışmanlığında hazırlanan festival, Mabel Matiz ve Birsen Tezer gibi ünlü müzisyenlerin yanı sıra hem genç yetenekleri hem de alternatif müzik dünyasının sevilen isimlerini ağırlayacak.

        ANKARA

        ■ Ah! Kosmos, 21.30’da Noxus sahnesinde.

        ■ Demir Demirkan, 22.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Ankara’da.

        ■ Edis, 22.00’de Jolly Joker Ankara’da.

        İZMİR

        ■ Aylin Aslım, 22.00 itibarıyla Bios Bar sahnesinde.

        SERGİ

        ■ Foto İstanbul Beşiktaş Uluslar ararası Fotoğraf Festivali, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Beşiktaş, Ortaköy ve Fındıklı’daki alanlarda düzenlenecek festivalin onur konuğu ünlü fotoğrafçı Robert Frank. Frank’in Kitaplar ve Filmler 1947-2015 isimli sergisinin de dahil olduğu festival, bir ay boyunca 47 sanatçıyı ağırlıyor.

        ■ Galeri 5; Ankara Koşuyor, Bu Kızlar Nereye Koşuyor?, Hareket Candır!, İstrunbul, Koşu Kadını, Marathonist, Rundiamo ve Running Academy gruplarının Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile başlattığı özel proje çerçevesinde, Engelsiz Sporcuyum fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 17 Ekim’e kadar görülebilir.

        ■ 16 sanatçının eserlerinden oluşan özgün baskı sergisi, 14 Kasım’a kadar Galeri İdil’de görülebilir.

        ■ İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi (RUSİHAK) ve Engelli Kadın Derneği (ENGKAD) işbirliği ile düzenlenen Erişiyorsam Varım İstanbul! sergisi, 31 Ekim’e kadar Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) sergi salonlarında görülebilir. Sergiye paralel olarak 12 Ekim 2015 tarihinde İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek konferansta ise İsveç ve Türkiye’den proje katılımcıları, akademisyen, STK ve bu alanda çalışan kurumların sözcüleri yer alacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Gençlerin bilim ve teknoloji alanlarında kendini geliştirmelerini amaçlayan Dünya Robot Olimpiyatları (WRO), Türkiye’de ilk kez Bilim Kahramanları Derneği tarafından, bugün MEF Üniversitesi’nde düzenlenecek.

        ■ Türkiye’de 27 yıldır iletişim endüstrisinin en önemli referansı olan Kristal Elma Yarışması, bu yıl da sektörün en iyi işlerini ödüllendirecek. Kristal Elma Festivali, 2013’ten bu yana dünyaca ünlü konuşmacıların katıldığı oturumlar, atölyeler ve farklı etkinliklerle endüstriye yön veren, geniş kapsamlı bir organizasyona dönüştü. 14-15-16 Ekim tarihlerinde Uniq İstanbul’da düzenlenecek festivalde “şöhret” teması işleniyor.

        ■ Özge ve Çağrı, ikinci bahar “Aşk”ları ve “Duvağını Kapan Gelsin” dedikleri düğünleri ile binlerce çocuğa yardımcı olacak. Yılın “Konsept Düğünü”ne imza atan genç çift, düğün davetiyelerini; tüm geliri Koruncuk Vakfı’na gidecek bir Bağış Davetine dönüştürerek Türkiye’de bir ilk’e imza attı. Özge ve Çağrı, toplanacak bağışla çocukların bir yıllık giderini karşılamayı hedefliyor.

        VİZYON

        Bir Mantıksız Adam

        Woody Allen’in yönetip Jamie Blackley, Joaquin Phoenix, Parker Posey ve Emma Stone’un rol aldığı Mantıksız Adam, bu hafta vizyonda. Abe Lucas, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır. Abe’den, onu mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan evliliğinden kurtarmasını istemektedir.

        Tehlikeli Yürüyüş

        Robert Zemeckis’in yönetip Charlotte Le Bon, Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley ve James Badge Dale’in rol aldığı Tehlikeli Yürüyüş, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Gerçek hikâye:

        Çalmak için Yanlış Kapı

        Eli Roth’un yönetip Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Ignacia Allamand ve Aaron Burns’ün rol aldığı Yanlış Kapı’da; başarılı mimar Evan’ın hayatı, eşinin ve çocuklarının evde olmadığı bir hafta sonu civarda kaybolan, masum görünüşlü iki genç kız yüzünden altüst oluyor.

        Regression: Korku Terapisi

        Alejandro Amenabar’ın yönetip Emma Watson, Ethan Hawke, Aaron Ashmore ve David Thewlis’in rol aldığı Regression: Korku Terapisi, 1990 yılında Minnesota’da geçiyor. Dedektif Bruce Kenner, babası John Gray’i çok korkunç bir suçla itham eden Angela’nın başına gelen olayı araştırmaktadır. John, olayı hatırlamasa da suçunu kabul eder. Tanınmış psikolog Dr. Raines anılarını canlandırmak için John’a yardımcı olur ve birlikte ülke çapında, dehşet verici bir gizemi ortaya çıkarırlar.

        SAHNE - PERFORMANS

        ■ Tiyatro yönetmeni ve müzisyen Semih Fırıncıoğlu, Uçuruma Doğru Lezzet Lokantası adlı dans tiyatrosunu, SALT Galata’nın üçüncü katında seçtiği bir mekâna özel olarak kurguladı. Alışılmadık bir biçimi deneme amaçlı performans, 6 modern dans sanatçısı tarafından görsel ve işitsel tasarımlar eşliğinde gerçekleştirilecek. Gösteri, 14-17 Ekim; 20-21 Ekim; 23-24 Ekim’de 18.30’da.

        ■ Tiyatro Tatavla, yeni sezonda, Aristophenes’in “Lysistrata’’sıyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ezber bozan bir yorumun hakim olduğu Lysistrata Düşleri’ni hiç böyle izlemediniz! Oyun, bu akşam 20.30’da Tatavla Sahne’de.

        ■ Anadolu dansları ile break dansı sahnede benzersiz bir şovla buluşturacak Red Bull Anadolu Break, bugün İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde prömiyerini yapacak; ardından da, Ankara (yarın, MEB Beşevler Şura Salonu), Eskişehir (13 Ekim, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi) ve İzmir (15 Ekim, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi) ve Antalya’yı (17 Ekim, Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu) kapsayan Anadolu turnesine çıkacak.

        ■ Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 20152016 tiyatro sezonunda, 2 yerli, 3 yabancı bir de çocuk oyunu olmak üzere 6 yeni oyununu seyirci ile buluşturmaya hazırlanıyor. Ülkemiz gündemini meşgul eden sorunlar göz önünde bulundurularak oluşturulan repertuvarda; Amerikalı oyun yazarı, Sam Bobrick’in kaleme aldığı Halktan Biri, Jaroslav Hasek’in dünyaca ünlü oyunu Aslan Asker Şvayk, Turgut Özakman’ın kaleme aldığı Töre, İngiliz Komedi ustası Ray Cooney’nin, oğlu Michael Cooney ile birlikte yazdığı Tom, Dick ve Harry ile Metin Kaçan’ın ünlü romanından Zerrin Altıok’un sahneye uyarladığı Ağır Roman yer alıyor.

        ■ Dünyanın dört bir yanından gelen ustaların katılımıyla düzenlenen Kukla Tiyatrosu Festivali, bu hafta sonu İspanya’dan gelen Marionetarium Herta Frankel ekibinin Ahşap Palyaçolar gösterisiyle devam edecek. Gösteri, bugün ve yarın saat 13.00 ile 17.00’de ikişer seans olmak üzere Akasya Acıbadem’de kurulacak sahnede gerçekleştirilecek.

        ■ “ 2014 Winner of Drama Desk Awards”da “En Sıradışı Tiyatro Deneyimi Ödülü”ne layık görülen Cirkopolis, olağanüstü bir şov. Monotonluğa meydan okuyup, şehirin sınırlarını zorlayan; duvarları yıkıp, kendilerini yeniden keşfeden insanların hikâyesini konu alan gösteri, bugün ve yarın Zorlu PSM’de.

        HABERDAR OL

        ■ Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 16 Ekim’de sanat faaliyetlerine başlıyor. Gecede İstanbul Devlet Opera Balesi Orkestrası ve Solist Sanatçıları, Leyla Gencer anısına tanınmış opera aryalarını seslendirecek. İKSV tarafından Leyla Gencer anısına yaptırılan “Leyla Gencer Anı Evi”nin de açılışı yapılacak. Sanat merkezinin ekimkasım programında keman sanatçısı Canan Anderson, Metin Uca’nın yazdığı, yönettiği ve oynadığı Klasikomik, Fosforlu Müzikali, Tangoneva, Folkloroma, Şevki Karayel piyano resitali gibi etkinlikler bulunuyor.

        ■ İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş’tan Üçkuyular’a uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskelenin yapımı tamamlandı. Karataş’ta Begonvil ve Günbatımı, Göztepe’de Yelkenli ve Kayıklı, Üçkuyular’da ise Rüzgarlı temasında kent mobilyaları ile birlikte tasarlanan iskeleler; kentliyi denizle buluşturan, farklı ve keyifli bir dinlenme olanağı sunuyor.

        YEME-İÇME

        ■ Gina, İtalyan mutfağı severleri yenilenen mönüsü ile karşılıyor.

        ■ Karaköy, Fransız Geçidi’nde bulunan OPS Passage, konuk şef Roberto Segura ile son yıllarda tüm dünyada yükselişe geçen Peru mutfağını bir haftalığına İstanbul’a taşıyor. Segura, 13-17 Ekim tarihlerinde OPS Passage’da.

        SİNEMA

        ■ S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) Akbank Sanat işbirliğiyle gerçekleştirdiği ZERO. Geleceğe Geri Sayım sergisi kapsamında düzenlenen SSM Alman Sineması Günleri, ZERO’yu şekillendiren tarihsel ve kültürel olaylar çerçevesinde hazırlanan filmlerden oluşuyor. Ocak’a kadar devam edecek Sinema Günleri kapsamında bu hafta; 14 Ekim günü saat 18.00’de Volker Schlöndorff imzalı “Teneke Trampet” gösterilecek.

        ■ Sadece Boğaziçi Üniversitesi mensupları ve öğrencilerine değil tüm İstanbul halkına açık bir sinema olanSineBU, sinemaseverleri 4 yeni filmle karşılıyor. Zeki Demirkubuz’un merakla beklenen yeni filmi Bulantı, Amy Winehouse’un hayatından kesitler aktaran Amy, Gamze Ergüven tarafından yönetilen ve Fransa’nın Oscar adayı olan Mustang ile 45. yılını dolduran bir evliliğin değişen dengelerini konu edinen 45 Years ekim ayında SineBu’da... 154 kişi kapasiteli SineBU sinema salonunda görme engelliler de sesli betimleme ile film izleyebiliyor.

        ■ Pera Film; Cannes, Berlin veya Venedik gibi prestijli uluslararası film festivallerinde ödüller kazanan ve başarısını kanıtlayan Kore Sineması’nın genç yönetmenlerine ışık tutan beş filmlik bir seçki sunuyor. 9-16 Ekim tarihlerinde Pera Müzesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşen Kore Film Günleri’nde “Yüz Okuyucu”, “Sadece Sen”, “Hayatımızın En güzel Anı”, “Dongmakgol’a Hoş Geldiniz” ve “Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu” isimli filmler gösterilecek.

        ■ 16. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali bugün ve yarın Safranbolu’da düzenlenecek. Tanınmış yerli ve yabancı yönetmenlerin çektiği filmler ile birlikte amatör belgesellerin de yarışacağı festivalin ana teması “Kültürel Miras ve Korumacılık”.

        ■ LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul’un 4D sinemasında bu hafta sonu LEGO® Chima™ Efsaneleri gösterime girecek. Aslan Prens Laval ile Timsah Prens Cragger arasındaki Chi savaşı bugün izlenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ