Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Biz uyurken o sabahlara kadar ders çalışırdı"

        Derya ÖZTÜRK/GAZETE HABERTÜRK

        Hemşerileri, “DNA onarımı” alanındaki çalışmalarıyla Kimya Nobel Ödülü’ne layık görülen Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar için buluştu.

        Mardinliler Derneği Federasyonu (MARDİNFED), Sancar için ödül töreni düzenledi. İstanbul’daki törene Sancar’ın ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar, kız kardeşi Seylan Sancar veyeğenleri dahil olmak üzere çok sayıda akrabası katıldı.

        "BAŞARIYA KİLİTLENMİŞTİ"

        Ağabey Kenan Sancar, "Ailem adına, örnek şehir Mardin adına ve büyük Türkiye adına ben de onun ağabeyi olarak büyük bir iftihar duyuyorum. Onun ağabeyi olarak 38 yıl bu memlekette güvenlik hizmetlerinde, jandarma birliklerinde çok müstesna görevlerde bulundum. Aynen kardeşim gibi ben de hümanist bir kişi olarak bütün vatandaşları aynı gözle görerek, gecemi gündüzüme katarak hizmet sundum. Kardeşim için düzenlenen bu etkinlik için çok minnettarım” dedi.

        Çocukluk arkadaşı ve akrabası işadamı Dr. Zeynel Abidin Erdem ise Sancar’la anılarını şöyle anlattı:

        "Çocukluğumdaberaber yaşadığım, annemin aynı leğende yıkadığı ve biz uyurken sabahlara kadar ders çalışan Aziz, başarıya kilitlenmesinin sonuçlarını o gün de bugün olduğu gibi bize göstermişti. Bizi şaşırtmadı, sonuna kadar hak edilmiş bir ödüldür..."

        Prof. Sancar’a seslenerek "Küçükken yediğin goller dolayısıyla acını çok paylaşmışımdır. Şimdi de başarını paylaşıyorum. Bu sevinci yaşattığın için teşekkürler" diyen Erdem, Amerikan Ticaret Odası adına hazırlanan plaketi Kenan Sancar’a verdi. Mardinli ressam İsmet Yedikardeşise bir tablosunu Sancar adına kız kardeşi Seylan Sancar’a hediye etti. Törenin sonunda 48 ülkeyi bir araya getiren "Yaşama Dokunuş Projesi"ni yürüten Murat Çuhadar'ın kurduğu Dünya Barış Orkestrası Topluluğu’nun ana grubu, Prof. Dr. Aziz Sancar için barış şarkısı seslendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ