Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kocasını ezen kadın müebbet hapisle yargılanıyor

        Sedef ŞENKAL DEMİR /GAZETE HABERTÜRK

        İddiaya göre Bülent S., 13 Nisan 2013 günü ilk evliliğinden olan kızı ve iki torunuyla eşinin kullandığı otomobile binip gezmeye çıktı. Kızı Zeynep, Üsküdar’a uğramak istedi. Bunun üzerine Asuman S., otomobili yol kenarına çekti. Araçtan inen Bülent S., bir anda hızla geri kayan otomobilin altında kaldı. Başını kaldırıma çarptı ve hastanede hayatını kaybetti.

        Daha sonra eşi hakkında “taksirle ölümeneden olmak”tan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada “Araç aniden geri kaydı. Eşimi çok seviyordum” diyen kadının olay anı görüntüleri, olayın ifade ettiği şekilde gerçekleşmediğini ortaya çıkardı. Bilirkişi de otomatik vites olan aracın 11 metre geri fırlamasının mümkün olmadığını bildirdi. Bunun üzerine hakim, olayın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçu olduğuna kanaat getirerek, görevsizlik kararı verdi.

        Dosya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Ağır Ceza’ya gönderildi.

        ‘HERKESTEN KISKANIYORDU’

        Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanmaya başlanan Asuman S., iddiaları reddetti. Tanık olarak dinlenen Bülent S.’nin kız kardeşi Betül Cevherioğlu ise, “Asuman Hanım evlerini satıp önceki evliliğinden olan oğlunun üzerine yapmaya çalışıyordu. Kaza olmadığını düşünüyorum” suçlamasında bulundu. Duruşma ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ