Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 20 damat 'Kadına şiddete hayır' sözleşmesi imzaladı

        Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan'ın da katıldığı törende 20 çiftin nikahları kıyıldı. Nikahların kıyılmasının ardından damatlar ve gelinlere 'Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, eşime şiddet uygulamayacağıma söz veriyorum' yazılı sözleşme imzaladılar. Bir kişinin şahit olarak imza attığı belgeye onaylayan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, dünyanın her bölgesinde şiddet sonucu hayatını kaybeden, yaralanan veya sakat kalan kadınların bulunduğunu belirterek, "Kadına şiddeti hepimiz kınıyoruz. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için her türlü tedbirin alınması hepimizin görevidir. Böyle önemli günlerde topluma yön veren kurumların ve kanaat önderlerinin üzerine düşen görevlerinden biri de farkındalık oluşturmaktır. Böylelikle kadına yönelik şiddetin toplum içinde normalleşmesini engelleyebiliriz. Biz inanıyoruz ki, temeli böyle atılan yuvalar, yeni bireyler büyüdükçe insanlarımızı olumlu yönde değiştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu anlamlı günde hazırlanan bu sözleşmeye imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bir ömür boyu mutluluklar diliyorum"dedi.

        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla nikahları kıyılan çiftler Başkan Çelikcan'la birlikte düğün pastasını kesti.

        KADINA ŞİDDETE HAYIR

        Yüreğir Belediyesi'nin kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için uyguladığı sözleşmede şöyle yazıyor:

        "Ailemizin temelini atarken; çıkacak sorunlarımızı, sevgi dilini kullanarak çözüm yolları geliştireceğime, çocuklarımızın iyi yetişmesi için evimizin sıcak, sevimli ve mutlu eden bir ortam olmasını sağlayacağıma, ortak ideallerimizi ömür boyu sevgi, saygı ve güvene dayalı birlikte yaşamı hedefleyeceğime, hastalıkta, iyi günde ve kötü günde eşime asla ve asla şiddet uygulamayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ