Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER/PARTİ

        05.12.2015

        - Dünyaca ünlü OperaTwins; Didem ve Sinem Balık, müthiş repertuvarlarıyla Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde olacak. Konser saat 20.00’de.

        - Hip Hop kültürünün bütün unsurlarının bir arada hayat bulacağı Hip Hop Jam İstanbul’da; Ceza, Mode XL, Ege Çubukçu, Sansar Salvo, Pit10, Ayben, Kamufle, Anıl Piyancı&Emrah Karakuyu ve Yener gibi 33 Hip Hop artisti sahnede olacak.

        - 1968 yılından bu yana diskografisine 30 albüm sığdıran ve 60 milyonu aşkın satış elde eden Jethro Tull grubunun kurucu solisti ve flüt ustası Ian Anderson, arkadaşlarıyla beraber ‘The Rock Opera’ ile CRR sahnesinde olacak.

        - Masis Aram Gözbek şefliğindeki Boğaziçi Caz Korosu, 21.00’de BKM sahnesinde olacak.

        - Ibibio Sound Machine; bol dans, eğlenceli bir konser vaadiyle 22.30’dan sonra Babylon Bomonti sahnesinde izleyicilerle buluşacak. Midnight Session’ın konuğuysa Kabus Kerim olacak.

        - Yıl boyunca İstanbul kulüp kültürüne yeni bir soluk getiren underground müzik oluşumu Blacktrick, tüm ekibiyle ve Londra’dan Last Japan’in katılımıyla, Roxy’de birinci yılını kutluyor. Yanı sıra İskeletor, Feelinmet, Kufura, DJ G-Loc, DJ Bawer da 21.00’den sonra başlayacak gecenin line-up’ını oluşturacak.

        - Limits Off: Denovali Label Night İstanbul gecesiyle; Greg Haines, Ah! Kosmos ve Orson Hentschel saat 21.30’dan sonra Salon İKSV sahnesinde olacak.

        - Mira ve Chris Schwarzwälder, bu akşam 22.00’den sonra Cue kabininde olacak.

        - Feridun Düzağaç, 21.30’dan sonra Beyrut Performance sahnesinde bir konser verecek.

        - KadıköySahne’nin saat 22.30’dan sonraki konuğu, sevilen şarkılarıyla Yeni Türkü olacak.

        - Alternatif müzik grubu No Land, 22.30 itibarıyla Kılçık Mekan’da bir konser verecek.

        - Caz vokali Ceyda Özbaşarel, saat 22.00’de Jazz Company sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

        - Bronx Pi Sahne saat 21.00’den sonra Adamlar grubunun konserine ev sahipliği yapacak.

        - Rock müziğin sevilen isimlerinden Mor ve Ötesi, 22.00’den sonra Dorock Stage’de bir konser verecek.

        - ON10’da kışa özel olarak hazırlanan program dahilinde her cumartesi akşamı 22.30 itibarıyla Aşkın Arsunan sahnede...

        ANKARA

        - Eğlenceli sahne performanslarıyla Baba Zula, 21.30’dan sonra Route sahnesinde olacak.

        - Ezginin Günlüğü, 21.30’dan sonra Noxus’ta bir konser verecek.

        İZMİR

        - House müziğin popüler ikilisi Milk & Sugar ultraviyole ve lazer şov gibi özel gösterilerle Container Hall sahnesinde olacak.

        - Elektronik müziğin başarılı ismi Phonique, saat 22.00’den sonra Vagabond kabininde yer alacak.

        06.12.2015

        - Bütün bir seneye yayılarak dinleyiciyi herhangi bir janr ile sınırlamayıp, alternatif gelenekten gelen grup ve sanatçıların canlı performanslarıyla buluşturacak olan ‘Off The Hook’, Volkswagen Arena’da gerçekleşecek Editors konserini ağırlayacak. Off the Hook deneyimi 18.00 itibarıyla başlayacak.

        - %100 Metal, saat 20.00 itibarıyla garajistanbul sahnesinde Guthrie Govan, Bryan Beller ve Marco Minneman’dan oluşan The Aristocrats konserine ev sahipliği yapacak.

        - Gökhan Sezen ve Evrensel Müzik Topluluğu, saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sahnede olacak.

        - İstanbullu enstrümantal progresif rock grubu Kes ve alternatif rock grubu Kök saat 22.00’den sonra Dorock Stage’de.

        - Frankie İstanbul’da ayda bir kez pazar gecesi gerçekleşen Timeless Moments gecesinin konuğu Mehmet Erdem olacak.

        08.12.2015

        - Zorlu Performans Sanatları Merkezi, her salı akşamı ayrı bir sanatçının konser vereceği, ‘Vestel Gururla Yerli Konserler’ serisine Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer konseriyle devam ediyor.

        - S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank Sanat’ın desteğiyle hayata geçirdiği ZERO. Geleceğe Geri Sayım sergisi kapsamında; AIMA’nın (Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi) işbirliğiyle, Müzikle Geri Sayım: 1950 Sonrası İki Modernist Besteci – Bülent Arel ve İlhan Usmanbaş konserine ev sahipliği yapacak. Prof. Filiz Ali’nin açılış konuşmasıyla başlayacak konser, saat 20.00’de, müzenin The Seed salonunda gerçekleştirilecek.

        - Prodüktör Stephen Bruner’in alter egosu Thundercat, saat 21.30’da ‘Limits Off’ kapsamında İKSV Salon sahnesinde olacak.

        - Adını Çaykovski’nin meşhur keman konçertosunu ithaf ettiği büyük Rus kemancı Adolf Brodsky’den alan Brodsky Quartet, saat 20.00 itibarıyla CRR Konser Salonu’nda bir konser verecek.

        - Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30’dan sonra konuğu Su Soley olacak.

        - Sultani Piano Quartet, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına ‘Köprüler Projesi’ kapsamında 2. konserini; saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi sahnesinde verecek

        09.12.2015

        - İngiliz besteci, prodüktör, aranjör Michael Price kendisine eşlik eden çello ve sopranodan oluşan üçlüsüyle 21.30’dan sonra Salon İKSV sahnesinde.

        - İlk solo albümü ‘Gölge Etme’ ile dinleyicisiyle buluşan Kaan Tangöze, lansman sonrası ilk İstanbul konseriyle saat 22.00’de Dorock Stage’de olacak.

        - Hollanda’da yaşayan ve caz ile etnik çizgileri birleştiren müzik dünyasının genç yıldızı Karsu, ikinci albümü ‘Colors’tan şarkılarla İstanbul Babylon Bomonti sahnesinde bir konser verecek.

        - Multitap grubunun davulcusu, enstrümanist Ali Cihan, ilk solo çalışması Derman’dan şarkılarla, 21.00 itibarıyla Bronx Pi Sahne’de olacak.

        - Akbank Sanat saat 20.00 itibarıyla viyolonsel sanatçıları Dilbağ Tokay, Ülker Tümer, Umut Sağlam ve piyano sanatçısı Emine Serdaroğlu’nun konserine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        - Ceylan Ertem, 20.00’den sonra IF Performance Hall’de sahnede olacak.

        - Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ konseptli Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında, saat 19.30’da Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, MEB Şûra Salonu sahnesinde olacak.

        - Agency, #DanceLikeWednesday serisi ile çarşamba gecelerini hareketlendirmeye başladı. Cervus, DJ kabininde.

        10.12.2015

        - Norveçli şarkıcı ve söz yazarı Thomas Dybdahl, saat 21.30’da Salon İKSV sahnesinde bir konser verecek.

        - CRR Konser Salonu saat 20.00 itibarıyla Kuss Quartet & Mojica Erdmann performansına ev sahipliği yapacak.

        - Beşiktaş Kültür Merkezi sahnesi saat 21.00 itibarıyla Ata Demirer Gazinosu’na ev sahipliği yapacak.

        - Can Koray, 21.00’den sonra Bronx Pi Sahne’de.

        - Manuş Baba, saat 22.00’de KadıköySahne’de.

        - İş Sanat Kültür Merkezi, saat 20.30’da keman sanatçısı Charlie Siem ile Camerata Salzburg konserine ev sahipliği yapacak.

        - Sabri Tuluğ Tırpan, ‘Solo Piyano Film Müzikleri’ konseriyle saat 20.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde olacak.

        - Berlin’in en kapsamlı caz festivali XJazz Festival, etkinliğin İstanbul ayağının mesajını bir dizi konser ile veriyor... Roxy sahnesi, 21.00 itibarıyla Studnitzky Quartet ve MÖE (MadenÖktemErsönmez) konserlerine ev sahipliği yapacak. XJazz kapsamında Coop’un konuklarıysa Günter Sommer, Tolga Tüzün ve Soyut Boyut olacak.

        - ON10’da kışa özel olarak hazırlanan program dahilinde her perşembe akşamı 22.30 itibarıyla Selen Servi sahnede...

        ANKARA

        - Karsu, ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda.

        - Stephane Blet Piyano Resitali, saat 19.00’da Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında, MEB Şûra Salonu’nda gerçekleşecek.

        - Coldplay’in dünyaca ünlü tribute grubu Coldplace, en sevilen Coldplay şarkılarıyla saat 21.30’dan sonra Passage Pub sahnesinde.

        11.12.2015

        - Jimi Hendrix, Curtis Mayfield, War and The Temptations gibi isimlerden aldıkları ilhamla yola çıkan Monophonics, 22.30’dan sonra Babylon Bomonti sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak. Konserden önce, saat 21.30’da warm up için Recep Şencan set başında olacak; Midnight Session’da ise Korhan Futacı & Kara Orkestra konseri izlenebilecek.

        - Caz müzik grubu Triosome, saat 22.00 itibarıyla Jazz Company’de bir konser verecek.

        - Dünyaca ünlü The Royal Philharmonic Orchestra, saat 21.00 itibarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde Sezen Aksu’nun eserlerini seslendirecek.

        - Elif Çağlar sunumuyla yıldızlardan oluşan bir caz orkestrasını arkana al ve şehrin tek açık caz sahnesi Tamirane’de şarkını söyle. Sahne de senin, mikrofon da... Jazz Open-Mic akşamı, saat 21.30’da başlayacak.

        - Demir Demirkan, saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde bir konser verecek.

        - Orient Bar, Kargalar Kafeste grubunu ağırlayacak.

        - Protest müziğin sevilen ismi İlkay Akkaya, saat 22.30’da KadıköySahne’de.

        - 100 Müzik kapsamında saykedelik, barok pop müzisyeni Jacco Gardner Salon İKSV sahnesinde olacak. Gardner’dan önce sahne Palmiyeler grubunun...

        - CRR Konser Salonu saat 20.00 itibarıyla Richard Clayderman konserine ev sahipliği yapacak.

        - Raffles İstanbul’un içinde yer alan Long Bar, yıl sonuna kadar cuma akşamları saat 21.30’dan itibaren DJ Aydın performansına ev sahipliği yapacak.

        - ON10’da kışa özel olarak hazırlanan program dahilinde her cuma akşamı 22.30 itibarıyla Özay Bakır sahnede...

        ANKARA

        - Livio Gianola ve flamenko dansçısı Cristina Benitez, ‘Başka Bir Yer’ adlı gösterileri ile 9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali kapsamında, saat 20.00’de ODTÜ KKM’de olacak.

        İZMİR

        - Eva Simons, B&F International’ın ‘Experience Series’ turnesi kapsamında, 23.00’te Leman Kültür Bornova sahnesinde olacak.

        - Coldplace, Coldplay şarkılarıyla saat 21.30’dan sonra Ooze Venue’de sahnede olacak.

        - Container Hall sahnesi, 22.00’den sonra U.nite Presents: LouLou Players, Kurtis ve Efe Serçek performanslarına ev sahipliği yapacak.

        - Mars Cinema Group; Hollandalı besteci, kemancı Johann Strauss orkestrasının kurucusu olarak tüm dünyanın beğenerek takip ettiği müzisyen André Rieu’nün unutulmaz performansı 2015 Maastricht Konseri’ni beyazperdede sinemaseverlerle buluşturuyor. Konser, cuma günü Cinemaximum salonlarında.

        VİZYON

        Huzurlarda Macbeth

        Justin Kurzel’in yönetip Michael Fassbender, Marion Cotillard, Elizabeth Debicki, Sean Harris ve Jack Reynor’un rol aldığı Macbeth, korkusuz bir savaşçının hırs, ihanet ve ihtiras dolu hikâyesini anlatıyor. Shakespeare’in en önemli eserlerinden birinin başkahramanı olan Macbeth, karısının ihtirasları ve engelleyemediği hırsının etkisiyle, Kral Duncan’ı öldürerek tahta geçer. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan kral, iktidarına engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır.

        Sarmaşık’ta geçen 120 zor gün

        Tolga Karaçelik’in yönetip Nadir Sarıbacak, Kadir Çetin, hikâyesi Life Hakan Karsak ve Osman Alkaş’ın rol aldığı Sarmaşık’ta; Sarmaşık isimli yük gemisi tahliye limanı olan Angola’ya gidecektir. Sefer devam ederken geminin armatörü ortadan kaybolur. Gemi Mısır’a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği anlaşılır... Sarmaşık, gemi mürettebatının yiyecek ve içecek kıtlığıyla gemide geçirdiği 120 uzun günün hikâyesi.

        Aşka Özgürlük

        Peter Sollett’in yönetip Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon ve Steve Carell’in rol aldığı Aşka Özgürlük, Laurel Hester ile Stacie Andree’nin gerçek aşk hikâyesiyle eşitlik, adalet ve medeni haklar mücadelesini anlatıyor. Bir kadın komiser olan Laurel, kendisine kanser teşhisi konduğunda tazminatını eşi Stacie’ye devretmek ister. Ne var ki bölge yetkilileri bu talebe karşı çıkar. Tuttuğunu koparan bir dedektifle bir aktivist, Laurel ile Stacie’nin yanında yer alarak hem emniyet mensuplarını hem de vatandaşları harekete geçirecektir.

        James Dean ve Magnum fotoğrafçısının hikâyesi Life

        Anton Corbijn’in yönetip Robert Pattinson, Dane Dehaan, Joel Edgerton ve Alessandra Mastronardi’nin rol aldığı Life, 1955 yılında Magnum fotoğrafçısı Dennis Stock’un ünlü Life Dergisi için yeni ünlenmeye başlayan oyuncu James Dean’in fotoğraflarını çekmekle görevlendirilmesini ve zamanla aralarında gelişen dostluklarının hikâyesini anlatıyor.

        SERGİ

        - Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları ödüllü tiyatro oyunu Adalet, Sizsiniz Ali İsmail Korkmaz için sahnede. Tek perdelik bir oyun olan ‘Adalet, Sizsiniz’; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın yorumlarıyla sahneye taşıyor. AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyun, bu akşam saat 20.00’de Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) yararına oynanacak.

        - Özdemir Çiftçioğlu yönetiminde Onur Şenay, Ümit İlban ve Pamela Spence’in başrollerini paylaştığı Aşk Listesi, 8 Aralık Salı günü KATS Sahne’de ‘perde’ diyor. Norm Foster’ın yazdığı Menekşe Uçaroğlu’nun çevirdiği ve Tiyatro Şenay yapımı olan ‘Aşk Listesi’, aşk, kadın, erkek ve yaşam üzerine eğlenceli, sürprizlerle dolu ve düşündüren iki perdelik bir oyun. Oyun, 8, 9, 10 ve 12 Aralık akşamı KATS Sahne’de izlenebilir.

        - Tiyatro Öteki Hayatlar, 10 oyunu ile ilk defa Eskişehirli seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu akşam saat 18.00’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Sultandere Sahnesi’nde perde diyecek H. Can Utku’nun yazıp yönettiği ‘10’, her kadının tecrübe edebileceği bir konuya, kürtaja değiniyor. Oyun 2014 İstanbul’unda yaşayan 10 kadının kürtaja karar verme öyküleri çerçevesinde günümüz kadınının kendisiyle ilgili en yaşamsal konularda karar alırken ne kadar özgür olabildiğini araştırıyor.

        - Yeni nesil oyunculardan kurulu genç grup Santral Kumpanya, özgün komedi oyunu Gençler Masası ile aralık ayı boyunca seyircisini güldürmeye devam ediyor. ‘Gençler Masası’ 8 Aralık Salı saat 20.30’da BKM Mutfak Sahne’de, 16 Aralık Çarşamba saat 20.30’da ise Santralistanbul’da izlenebilir.

        - Atilla Birkiye’nin düzenlediği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı İnsan Sadece Bir Araç isimli dinletide, usta tiyatrocular Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek, Haldun Taner’in ‘Bayanlar 00’, ‘Konçinalar’, ‘İznikli Leylek’ ve ‘Sancho’nun Sabah Yürüyüşü’ hikâyelerini seslendirecek. 7 Aralık Pazartesi akşamı İş Sanat’ta gerçekleşecek dinleti, bir radyo kayıt stüdyosu mizanseninde gerçekleşecek, Serdar Yalçın’ın piyanosu eşlik edecek.

        - Türkiye’de yaşamayan insanların dinlediğinde şaşkınlığa düşeceği ama ülke için son derece sıradan olayların ve insanların anlatıldığı ünlü komedyen Atalay Demirci’nin yeni gösterisi Ne Alaka, 11 Aralık Cuma günü BKM’de.

        SERGİ

        - Bosnalı sanatçı Šejla Kamerić’in Bim Bam Bom Çarpınca Kalp başlıklı sergisi , 28 Şubat’a kadar Arter’de görülebilir. Kamerić’in Türkiye’de gerçekleşen ilk kişisel sergisi, sanatçının işlerinden kapsamlı bir seçkiyi bir araya getiriyor.

        - Mary Moon’un Reality is Beautiful / Gerçeklik Güzeldir sergisi 31 Aralık’a kadar G-Art Galeri’de görülebilir.

        - 20 farklı ünite ile çocukları eğlendirerek bilgilendiren, analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri interaktif bir sergi olan Harika Matematik, 3 ay boyunca Uniq İstanbul The Zone’da görülebilir.

        - Sertel Ailesi: Selanik’ten Sılaya sergisi, Tan Baskını’nın 70. yılında, demokrasi ideali ve halkı için çalışan iki gazetecinin, Sabiha ve Zekeriya Sertel’in yaşam öykülerini gözler önüne seriyor. 4 Aralık 1945’teki baskınla yağmalanan Tan Gazetesi yöneticileri Sabiha ve Zekeriya Sertel’in özgürlükleri ve ülkelerinden mahrum geçen yaşam öykülerine yer veren sergi, 5 Aralık Cumartesi itibarıyla Tan Evi’nde görülebilir.

        YEME-İÇME

        - Akdeniz tatları ile Türk mutfağının yaratıcı lezzetlerini modern bir yorumla birleştiren Le Meridien La Torre, ödüllü şeflerinin hazırladığı, Istanbul Now! mönüsü ile yeniden keşfedilmeye hazır!

        - Rocca Restaurant; Türkiye’nin gastronomik zenginliğini yansıtmayı amaçlayan ‘Türkiye’nin Lezzetleri Raffles’ta’ adlı programın ilk adımında, Hatay Mutfağı’nı konuk edecek. 20 Aralık’a kadar otantik Hatay yemekleri sunulacak.

        BAŞKA NE VAR?

        - Uluslararası Antalya Film Festivali, dopdolu programı, seçkin konukları ve özel etkinlikleriyle sinemaseverleri 52. kez selamlıyor. 6 Aralık’a kadar coşkulu bir heyecana sahne olacak festival, sinemanın 120. yaşını, doğumundan bugüne sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla selamlıyor.

        - Altkültür sohbet etkinlikleri dizisi Hayali Muhabbetler’in ikincisi bugün saat 13.00’te ücretsiz olarak Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek. Teması Star Wars olan etkinlikte Star Wars filmlerinden animasyon dizilerine, romanlardan çizgi romanlara, video oyunlarından hayran topluluklarına, iptal edilen Expanded Universe içeriğinden Star Wars fenomeninin diğer altkültür eserlerinden yansımalarına kadar birçok konu yer alacak.

        - Zet.com tasarımcılarının hayal güçleri ile doğal malzemeleri birleştirip sizler için hazırladığı el işi takılar ve aksesuvarları görmeniz için bu hafta sonu 2 gün sizi Karaköy Nar Loft’a davet ediyor...

        - Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu, Yunanistan Ulusal Araştırma Enstitüsü Osmanlı Araştırmaları Programı ve Orient-Institut İstanbul işbirliğiyle Sismanoglio Megaro binasında düzenlenen Doğu Akdeniz’de Osmanlı Geçmişini Hatırlamak seminerleri aralıkta da devam ediyor. Seminerler dizisi 9 Aralık saat 19.00’da ‘Osmanlı Fotoğrafçılığında Yerel Boyutun Peşinde’ ve ‘Hatıraları Oluşturma: Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminde Fotoğrafçılık’ konuşmaları ile devam edecek.

        - SineBU’da kasım ayında, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), Sesli Betimleme Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü ve Başka Sinema işbirliği ile görme engellilerin de engelsiz izleyiciler ile aynı anda film izlemesini sağlayan sesli betimleme altyapısı hayata geçirildi. SineBU’da her ay bir vizyon filmi betimlemeli olarak yayınlanıyor. Aralık ayında görme engelliler için Rüzgarın Hatıraları filmi normal seanslarda sesli betimlemeli olarak seyircisiyle buluşacak.

        - 4-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen 18. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali; Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Sundance ve Toronto gibi dünyanın en önemli festivallerinde izleyici karşısına çıkmış filmler ve yeni keşiflerden oluşan filmlerin gösterimi ve çeşitli yan etkinliklerden oluşan özgün ve zengin programını izleyicinin beğenisine sunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ