Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        02.01.2016

        ■ Türkiye müzik tarihinin modern ozanı Barış Manço’nun şarkıları, sanatçının doğum günü olan 2 Ocak Cumartesi akşamı Barış Manço Hayatımı Değiştirdi etkinliğiyle Babylon’da söyleniyor. Gecede Kabus Kerim ve Kozmonotosman, 7’den 77’ye herkesin hafızasında iz bırakan sanatçının şarkılarını kendine has tarzıyla yeniden düzenliyor. Konser 21.30’da başlayacak.

        ■ Dorock XL sahnesi bu akşam 22.00 itibarıyla rock müzik grubu Kurban’ın canlı performansına ev sahipliği yapacak. Konserden önce ve sonra sahnede DJ set ile Kulakkurdu Ohrwurm olacak.

        ■ Rock müzik tarihinin efsanelerinden biri olan Moğollar, bu akşam saat 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de olacak. Konserin konuk sanatçısı olarak Hayko Cepkin de sahnede.

        ■ Caz ve blues türlerinin başarılı isimlerinden Can Gox, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde dinleyicilerle buluşacak.

        ■ Jolly Joker sahnesinin 22.00 itibarıyla konuğu, sevilen şarkılarıyla Levent Yüksel olacak.

        ANKARA

        ■ İlk solo akustik albümü “Gölge Etme” ile büyük bir başarı yakalayan Kaan Tangöze, hayranlarıyla Jolly Joker sahnesinde buluşacak. Konser saat 22.00’den sonra başlayacak.

        05.01.2016

        ■ İş Sanat sahnesinde geçtiğimiz sezon verdikleri muhteşem yeni yıl konseriyle hafızalara kazınan, izleyenleri kahkahalara boğan Rainer Hersch’in yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası; yine İş Sanat sahnesinde... Yeni Yıl Konseri’nde, İngiliz soprano Samantha Hay’in güçlü sesiyle yorumlayacağı valsler, renkli kostümler ve danslar eşliğinde mizahla müziği görsel bir şölene dönüştürecek. Konser 20.30’da başlayacak.

        ■ Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin bu akşam saat 21.00 itibarıyla konuğu Büyük Ev Abluka’da olacak. Grup, 2010’da Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda başladığı “Ay Şuram Ağrıyo” isimli akustik konserler serisiyle Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde...

        ■ Blues ve rock müzik sanatçısı Batu Mutlugil, grubu Batu’nun Muayyen Günü ile saat 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde bir konser verecek.

        06.01.2016

        ■ Usta yorumcular, kadın cinayetlerini durdurmak amaçlı 2010’dan beri çok yönlü bir mücadele sürdüren “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu” yararına, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Dayanışma Konseri ile saat 20.00’de Garajistanbul Sahnesi’nde buluşuyor. Aylin Aslım, Birsen Tezer, Çiğdem Erken, Erkan Oğur, Gündoğarken, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur ve Redd’in sahne alacağı gecenin tüm geliri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kadın cinayetlerini önlemek için yürüttüğü çalışmalara aktarılacak.

        ■ Türkiye’deki bağımsız sinema algısını güçlendirmek hedefiyle yola çıkan sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası, 2016’ya en iyilerle başlıyor. Her seferinde farklı bir ünlü ismin ev sahipliğinde gerçekleşen Tematik Gece, “Best Shorts of 2015” başlığıyla bu kez yönetmen Ezel Akay’a emanet. Etkinlik saat 20.30’da Bronx Pi Sahne’de gerçekleşecek.

        ■ Rock müzik sanatçıları Murat İlkan ve Metin Türkcan, Akustik Proje ile saat 22.00’den sonra KadıköySahne’de olacak.

        ■ 1966’dan beri sinema-dizi müzikleri, birçok sanatçıyla yaptığı çalışmalar ve besteleriyle hepimizin anılarında ayrı bir yeri olan Cahit Berkay’ın 50. sanat yılı, dostlarıyla birlikte kutlanacak. Cahit Berkay’la Hayat isimli etkinlikte Zuhal Olcay, Kürşat Başar ve Serhat Kılıç, saat 21.30’da Roxy’de olacak...

        ■ Alternatif müzik grubu No Land, saat 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.

        07.01.2016

        ■ Birçok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan perküsyon üstadı Hamdi Akatay ve Tepecik Filarmoni Orkestrası’nın Mozart’ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturduğu “İlle de Mozart Olsun” projesi, saat 21.30’da Babylon’da dinleyicilerle buluşacak.

        ■ Soprano Chen Reiss 7 Ocak’ta Lütfi Kırdar Auditorium’da...

        ■ 7 Ocak Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta gerçekleşecek Hazar’dan Anadolu’ya Türküler konseri, müzikseverlere geniş bir coğrafyanın müzikal tatlarından örnekler sunacak. Bu özel gecenin solistleri ülkemizin önde gelen tenorlarından İhsan Ekber, TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler Korosu ses sanatçısı Münevver Özdemir ve kendine özgü kanun tekniğiyle Türk halk müziğine farklı yaklaşımlar getiren Turgay Coşkun olacak.

        ■ Zeki Müren’in ölümünün 20. yılı için düzenlenen Zeki Müren’i Okumak, Zeki Müren’le Okumak temalı anma etkinliklerinin İstanbul Sanat Güneşi bölümünde; Türkiye’nin önde gelen ses sanatçılarının katılımıyla görkemli bir konser hayata geçirilecek. Zorlu Performans Sanatları Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve sunuculuğunu Osmantan Erkır’ın yapacağı özel gecede Ali-Aysun Kocatepe, Bekir Ünlüataer, Emel Sayın, Ferhat Göçer, Gökhan Tepe, Kenan Doğulu, Nebi Birgi, Nükhet Duru, Yonca Lodi, Zara ile TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Korosu sahne alacak. Zeki Müren’in unutulmaz şarkıları seslendirilecek. Saat 20.00’de başlayacak olan konserin müzik direktörlüğünü Tuluğ Tırpan yapacak.

        ■ Başarılı komedyen Ata Demirer, ağırlıklı olarak Türk sanat müziği eserlerinden oluşan bir repertuvarla hazırladığı “Ata Demirer Gazinosu” isimli gösterisiyle saat 21.00’de BKM Sahnesi’nde.

        ■ Camerata Saygun&Fazıl Say ile Yeni Yıl Konseri, saat 19.00 itibarıyla İKÜ Akıngüç Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

        ■ Sascha Goetzel şefliğinde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Yeni Yıl Konseri, saat 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’da gerçekleşecek. Konserde Chen Reiss (soprano) ile Luca Pisaroni (bas) sahnede olacak.

        ■ Fransız modacı, DJ ve ses müzikal konsept tasarımcısı Béatrice Ardisson, her türden müziğe ait cover, b-side ve nadir parçalardan oluşan seçkisiyle saat 22.00’den sonraCoop sahnesinde olacak.

        ■ Beyoğlu Hayal Kahvesi, saat 22.30’dan sonra TNK konserine ev sahipliği yapacak.

        08.01.2016

        ■ Şevval Sam, tangodan arabeske, Karadeniz türkülerinden klasik Türk müziğine uzanan şarkılarıyla 21.30’dan sonra Babylon’da dinleyicileri yolculuğa çıkarıyor. Aynı gece Midnight Session’da Murat Meriç ve eski 45’liklerden yeni CD’lere bütün zamanların en eğlenceli şarkılarıyla müzik devam ediyor.

        ■ Rock müzik grubu Ünlü, saat 21.00’de Bronx Pi Sahne’de en sevilen şarkılarını seslendirecek.

        ■ %100 Akustik ikinci konseri Bülent Ortaçgil ve ön grup olarak Kalben ile saat 21.00’de Garajistanbul sahnesinde olacak. ■ Rock müzik grubu Malt, 20.00’den sonra The Mekan sahnesinde olacak.

        ■ Zeybekleri, rebetikoları, tangoları, oyun ve kasap havalarıyla birleştirerek kendi bestelerinden oluşan özgün müzikleriyle Kırıka, saat 22.00 itibarıyla Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Özge Fışkın, sevilen şarkılarıyla saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

        ■ Kültür, sanat, eğlence ve caz etkinlikleriyle, günümüz sosyal hayatının uğrak mekânı olan Orient Bar’da yeni yılın ilk sahnesinde Attila Demircioğlu var.

        ■ Belçikalı DJ Stavroz, 22.00’de Roxy kabininde olacak.

        ■ Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “Özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian; saat 22.00’de Jolly Joker İstanbul’da dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Oğuzhan Balcı şefliğindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde sahne alacak. Konserin solisti Yılmaz Bişer (viyolonsel) olacak.

        ■ Ceyl’an Ertem sevilen şarkılarıyla 22.30’da KadıköySahne’de bir konser verecek.

        İZMİR

        ■ Balkan şarkılarının başarılı yorumcusu Suzan Kardeş, saat 23.00 itibarıyla Ooze Venue’de vereceği konserde, Türk sanat müziği ve Türkçe sözlü popüler şarkılarla birlikte Boşnakça, Arnavutça, Hırvatça Makedonca, Sırpça şarkılar söyleyecek.

        ANTALYA

        ■ Vodafone FreeZone Festivali ile Teoman, Deniz Tekin, Yok Öyle Kararlı Şeyler ve Son Feci Bisiklet saat 19.00 itibarıyla Cam Piramit sahnesinde olacak.

        ■ Emil Tabakov şefliğindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, piyanist Jania Aubakirova’nın katılımıyla saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda sahne alıyor.

        ■ Yaşar, sevilen şarkılarıyla 22.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        VİZYON

        Bir mülteci hikâyesi ‘Dheepan’

        Jacques Audiard’ın yönetip Antonythasan Jesuthasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby ve Vincent Rottiers’in rol aldığı Dheepan’da; 3 mülteci üzerinden sığınmacıların çektiği zorluklar ele alınıyor. Sri Lanka’da sona eren iç savaştan kaçabilmek için Dheepan, bir kadın ve bir kız çocuğuyla aile gibi davranarak mülteci olarak Fransa’ya gider. Üçlü, bir yandan ailevi meselelerle uğraşmak zorunda kalacaktır.

        Moby Dick’in ilham kaynağı Essex ile ‘Denizin Ortasında’

        Ron Howard’ın yönetip Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy ve Tom Holland’ın rol aldığı Denizin Ortasında; Essex’in dramatik gerçek yolculuğunu konu alan, Nathaniel Philbrick’in en çok satan kitabına dayanıyor. 1820 kışında, New England balina gemisi Essex kimsenin inanamayacağı bir şeyin saldırısına uğradı... Neredeyse insanlara özgü bir intikam dürtüsüne sahip, dev cüsseli bir balinanın.

        ‘Baskın: Karabasan’, içimiz ürperecek!

        Can Evrenol’un yönetip Ergun Kuyucu, Görkem Kasal, Fatih Dokgöz ve Muharrem Bayrak’ın rol aldığı Baskın, 5 polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu ediyor. Hikâye, 5 polisin bir gece gizemli bir kâbus ağının içine düşmesini anlatıyor.

        Kalıplara meydan okuyan aşk: ‘Kocan Kadar Konuş: Diriliş’

        Kıvanç Baruönü’nün yönetip Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Hümeyra ve Nevra Serezli’nin rol aldığı Kocan Kadar Konuş: Diriliş; geleneksel Türk kızı kalıplarına ve nesiller boyu devam eden “Ne derler?” korkusuna meydan okuyan Efsun ve hayatının aşkı Sinan’ın hikâyesi... Ne var ki aileler, Efsun ve Sinan’ın hikâyesine de gölge eder...

        SERGİ

        ■ Style Fashion Life yeni yılın ilk günlerinde Jackie Arditty’nin sergisine ev sahipliği yapıyor. Ressamın Galata Kulesi’nden camilere, Kız Kulesi’nden Boğaz’a İstanbul’un mimarisini ve siluetini akrilik karışık teknikle renklendirdiği sergisi sanatseverleri bekliyor.

        ■ Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Ali Akay küratörlüğünde, insan odaklı çalışmalarında dijital teknolojileri ustaca kullanan video virtüözü Ursula Biemann’ın Sınıraşırılıklar Üzerine sergisine ev sahipliği yapıyor. Sınır kavramını Beimann’ın estetik bakışıyla yorumlayan sergi, 13 Şubat 2016’ya kadar izlenebilecek.

        ■ Galeri Eksen, yeni yıla Resmen Tanıdıklarımız isimli karma resim ve heykel sergiyle başlıyor. Sergi, bugün koleksiyoner ve sanatseverlerin gösterimine sunulacak. Sergide eserleri yer alan sanatçılar: Şeyma Barut, Begüm Canel, Vasilisa Chugunova, Ezgi Demirel, Alişan Derin, Çağdaş Erçelik, Filiz Kallenci, Neslihan Laçin, Zafer Malkoç, Dilara Mataracı, Ali Omarr, Levgen Petrov, Rugül Serbest, Şerif Sümer, Esma Sürücü, Hasan Sarıtaş, Tuncay Saydam, Ertuğrul Tuna olacak.

        ■ Şeli Art Project’in görsel sanatlar alanında düzenlediği çağdaş sergiler izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Farklı(lık)lar ve Farkında(lık)lar isimli sergi, 17 Ocak’a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde görülebilir.

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Uzun bir aradan sonra tiyatro sahnelerine dönen usta oyuncu Güven Kıraç ile başarılı oyuncu Emre Karayel’i bir araya getiren Kredi, 5 Ocak 2016 Salı akşamı saat 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde perdelerini açıyor. Ünlü İspanyol oyun yazarı Jordi Galceran’in kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Deniz Yıldız’ın yaptığı, yönetmen koltuğunda ise İskender Altın’ın oturduğu oyun, bankaların kredileri kimlere verdiğini, verilen bu kredilerin yarattığı borçlanmanın, bireyden başlayarak aileyi ve toplumu saran bir tefecilik problemine dönüşüp dönüşmediğini sorguluyor. Oyun, 8 Ocak 2016 Cuma akşamı saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde de sahnelenecek.

        ■ Özdemir Çiftçioğlu yönetiminde Onur Şenay, Ümit İlban ve Pamela Spence’in başrollerini paylaştığı Aşk Listesi isimli oyun; 7, 8, 13, 20, 21 ve 22 Ocak akşamları KATS Sahne’de “Perde” diyecek. Norm Foster’ın yazdığı, Menekşe Uçaroğlu’nun çevirdiği ve Tiyatro Şenay yapımı olan oyun; aşk, kadın, erkek ve yaşam üzerine eğlenceli, sürprizlerle dolu ve düşündüren 2 perdelik bir oyun.

        ■ Fransız yazar ve pilot SaintExupery’in dünyaca ünlü hikâyesi Küçük Prens’in; yapımcılığını ve yönetmenliğini Alev Baymur’un yaptığı müzikali, muhteşem sahne prodüksiyonu ve birbirinden ünlü oyuncularıyla 8 Ocak 2016 Cuma akşamı saat 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnede olacak.

        ■ Yeni nesil oyunculardan kurulu genç grup Santral Kumpanya, Gençler Masası adlı komedi oyunuyla güldürmeye devam ediyor. Oyun, 12 Ocak Salı akşamı saat 20.30’da BKM Mutfak Sahne’de izlenebilir.

        HABERDAR OL

        ■ Çok genç yaşta Frank Sinatra ve Buddy Rich gibi isimlerin sahne grubunda yer alan caz trompetçisi Chris Botti, 16 Ocak’ta Zorlu PSM’de hayranlarıyla buluşuyor. Klasik cazdaki ustalığını, Sting’le yakın ilişkisinin verdiği ilhamla pop müzik aromasıyla ustaca harmanlayan Botti, İtalyan kökeninin verdiği egzotikliği albümlerine yansıtmayı başaran bir sanatçı olarak tanınıyor.

        ■ Bilinmeyen diyar Bubblelandia’nın büyüleyici güzelliği, drama, pandomim, dans, kukla ve kum sanatının tüm sürprizleriyle birlikte gün yüzüne çıkıyor. Şaşırtıcı lazer gösterileri, özel efekt ve ışık şovlarıyla harmanlanan ve her yaştan izleyicinin büyük keyif alacağı The Underwater Paradise, sömestr tatilinde İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor. The Underwater Paradise, 3 boyutlu sahnede izleyicilere rengârenk bir dünyanın kapılarını aralıyor. 29-3031 Ocak 2016 ve 6-7 Şubat 2016 tarihlerinde Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek olan muhteşem şov, sualtı dünyasının “Küçük Deniz Kızı”, “Altın Balık” gibi klasiklerinden de bazı referans ve alıntılarla, her yaştan izleyicinin içinde kendini bulabileceği modern bir peri masalı sunuyor.

        ■ Dünyanın tüm müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri kabul edilen André Rieu, yepyeni gösterisi ve muhteşem şovuyla bir kez daha Türkiye’ye geliyor. 10 Mart’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda ilk kez Ankaralı müzikseverlerle buluşacak olan sanatçı, 12 Mart’ta ise İstanbul Ülker Sports Arena’da sahne alacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Tiyatro, konser, sergi, gibi Anadolu yakasının birçok etkinliğine ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi kültür merkezlerinde film gösterimleri de yapılmaya başlandı. Yılın ilk günlerinde Yeldeğirmeni Sanat’ta Alman sinemasının yeni filmleri izleyiciyle buluşacak. Barış Manço Kültür Merkezi’nde ise kısa film günleri devam ediyor. Yeldeğirmeni Sanat ve Goethe-Institut işbirliğinde 4 Ocak’ta başlayacak film günleri ocak ayı boyunca her pazartesi 19.30’da seyirci ile buluşacak.

        ■ TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Çukurova 9. Kitap Fuarı etkinlik programı ve imza günleri açıklandı. 9-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yapılacak. Fuarda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 70 kültür etkinliği düzenlenecek.

        YEME-İÇME

        ■ Beyaz Fırın; Ataşehir, Suadiye ve Akasya Alışveriş Merkezi’nde yer alan Beyaz Fırın Brasserie’lerinde 2016’ya özel gurme lezzetlerden oluşan yepyeni mönüsünü görücüye çıkardı. Türk yemek kültürünü modern lezzetlerle harmanlayan Beyaz Fırın Brasserie’nin yeni mönüsü, farklı damak tatlarına, yepyeni yemek deneyimleri yaşatıyor.

        ■ Dünyanın önde gelen mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu, dünyaca ünlü şeflerinin eğitim vereceği ocak ayı atölyelerini başlatıyor. Bugün başlayacak atölyeler, Le Cordon Bleu’nün Özyeğin Üniversitesi’ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek. Atölyelerin içeriği; kutlama keki dekorasyonu, Fransız trio, sıcak tatlılar, bölgesel Fransız bistro mutfağı, Akdeniz mutfağı, İtalyan mutfağı ve ekmekçilik programı gibi başlıklar altında gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ