Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖzAvcı / GAZETE HABERTÜRK

        12.03.2016

        ■ Omar Souleyman, Fortuna Records ile Orient Express konserleri kapsamında Babylon’da olacak. Kapı açılışı 21.30’da.

        ■ Redd yeni albümü ‘Mükemmel Boşluk’un ilk konseri için 21.00’de Bronx Pi Sahne’de.

        ■ Londralı prodüktör ve DJ Weiss 22.00’den sonra Innpark’ta olacak. ■ Kemençe ve bağlama ustası Mark Eliyahu, 21.30’dan sonra Salon İKSV’de.

        ■ İrem Derici yeni albümü ‘Dantel’den şarkılarla Bostancı Gösteri Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Yeni Türkü, 21.00 itibarıyla Mall of İstanbul MOİ Sahne’de.

        ■ Sound Ports İstanbul’un üçüncü gecesinde Buena Vista Social Club müzikal direktörünün kızı La Dame Blanche’ın şovuna ek olarak; rapçi Miss Red ve 3421 sahnede olacak. Konserler Coop’ta, 23.00’ten sonra başlayacak.

        ■ Jazz Company saat 20.00’den sonra caz ve indie şarkılarıyla Bidar Kalender konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, Akdeniz’in iki virtüözünü bir araya getiriyor. Faslı Sahi Tsabari, Burhan Öçal’ın grubu İstanbul Oriental Ensemble’a konuk olacak. Konser saat 21.00’de.

        ■ Viyolonselde Jülide Canca Eke, piyanoda Melin Molla’nın yer alacağı Viyolonsel ve Piyano ile Rus Klasikleri konseri saat 11.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde.

        ■ Sakıp Sabancı Müzesi the Seed, saat 20.00 itibarıyla İstanbul Resitalleri kapsamında kemancı Esther Yoo ve piyanist Zhang Zuo konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Pitoresk İstanbul Dijital Sergisi ve Anjelika Akbar’ın ‘Oriental Rhapsody’ dinletisi, saat 20.30’da İstanbul Deniz Müzesi’nde.

        ■ Birsen Tezer sevilen yorumuyla saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde.

        ■ Feridun Düzağaç, saat 22.30’da KadıköySahne’de.

        ANKARA

        ■ Yeni albümü ‘Vivir Sin Miedo’dan şarkılarla Buika, Ankara Dünya Müzikleri Festivali kapsamında 20.30’da Congresium’da.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, saat 20.00 itibarıyla Trionando & Gülyar Balcı ‘Dünya Kadınlar Günü Konseri’ne ev sahipliği yapacak.

        ■ Antonio Pirolli şefliğindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, ODTÜSanat 17 Festivali kapsamında saat 20.00 itibarıyla ODTÜ KKM Konser Salonu’nda.

        ■ Rock grubu Zakkum, saat 20.00’de MEB Şura Salonu’nda.

        İZMİR

        ■ 23. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında Florin Raducanu Jazz Balance, saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde...

        ■ Container Hall, The Jillionaire performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Güliz Ayla, 21.00’de İzmir Event Hall’de.

        13.03.2016

        ■ Siemens Ev Aletleri ile Kahvaltı ve Caz kapsamında Funda Sezer Trio, 10.30’da Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir konser verecek.

        ■ Buika, yeni yayınlanan albümüyle Ankara’dan sonra İstanbul’a geliyor. Konser saat 20.00’de Cemil Reşit Rey Konser Salonu’nda.

        ■ Mark Eliyahu, 20.00 itibarıyla ikinci kez Salon İKSV sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Popçu Bengü 21.00 itibarıyla Mall of İstanbul MOİ Sahne’de.

        ■ Babylon’da pazar günleri ücretsiz gerçekleştirilen Pazar Pazar Babylon etkinlikleriyle Lovely Gatsby Day yeniden yaşanıyor. İstanbul Lindy Hoppers dans topluluğunun swing atölyesiyle başlayan etkinlik, Flapper Swing ve Dr. A’nın performansıyla devam ediyor.

        14.03.2016

        ■ CRR Konser Salonu saat 20.00 itibarıyla Stefan Sanderling şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak. Konsere piyanoda Martina Filjak eşlik edecek.

        ANKARA

        ■ Piyano sanatçısı İdil Biret, ODTÜSanat 17 Festivali kapsamında Bach resitaliyle 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde.

        15.03.2016

        ■ Şirin Soysal ‘Piaf Söylüyor’ konseriyle saat 19.30’da Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde.

        ■ Gökçe Kılınçer, saat 21.30 itibarıyla ilk konseri için Babylon sahnesinde olacak.

        ■ ‘Müzeyyen Senar Şarkıları Gecesi’, 19.00’da İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde izlenebilir.

        ■ Can Algeç, 22.00’den sonra Kulis Bebek sahnesinde.

        ■ Saksofon sanatçısı Gilad Atzmon, gitarda Sarp Maden, tuşlularda Serkan Özyılmaz, bas gitarda Mart Hall ve davulda Derin Bayhan’dan oluşan ekibiyle saat 22.00’de Coop’ta.

        ■ Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Vestel Gururla Yerli Konserleri’ne Mabel Matiz ile devam ediyor.

        16.03.2016

        ■ İlk solo albümü ‘Gökyüzü Masmavi’den şarkılarla Genç Osman, 22.00’de Dorock XL’de.

        ■ Summart Sanat Merkezi, saat 20.00 itibarıyla Ludus Ensemble konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Kanadalı piyanist Lubomyr Melynk, 21.30’dan sonra Salon İKSV’de.

        ■ Alternatif müziğin Türkiye’deki köklü gruplarından Peyk ve LuXus Babylon’da.

        ANKARA

        ■ Angèle Dubeau, La Pietà grubuyla ODTÜSanat 17 Festivali kapsamında saat 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde.

        ■ Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, saat 20.00’de çellist Cansın Kara ve piyanist Başar Can Kıvrak’ın çello ve piyano resitaline ev sahipliği yapacak.

        17.03.2016

        ■ 2010’ların PJ Harvey’si olarak nitelendirilen İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Nadine Shah, saat 21.30’da Salon İKSV’de.

        ■ Keman sanatçısı Daniel Hope şefliğindeki Orchestre de Chambre de Paris, saat 21.30 itibarıyla İş Sanat Kültür Merkezi’nde.

        ■ Corner’ın solo projesi IAMX, %100 Music kapsamında saat 21.30’da garajistanbul’da.

        ■ Swissôtel The Bosphorus, ‘Ambassadors of Jazz Music are in Town’ konserler serisiyle cazseverleri Les Ambassadeurs Bar’da buluşturuyor. Sibel Köse Quartet sahnede olacak.

        ■ Gürer Aykal şefliğindeki BİFO ve piyano sanatçısı Freddy Kempf konseri saat 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’da.

        ■ Cahit Berkay’la Hayat konserleri kapsamında Demir Demirkan ile oyuncu Gonca Vuslateri ve Nihan Büyükağaç Roxy’de.

        18.03.2016

        ■ Melis Danişmend, yeni şarkılarıyla 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de.

        ■ Mall of İstanbul MOİ Sahne, 21.00 itibarıyla İncesaz konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Koray Candemir, 22.00’de Dorock XL sahnesinde.

        ■ Gaye Su Akyol, 22.30 itibarıyla Babylon’da.

        ■ Bostancı Gösteri Merkezi sahnesi, 21.00’den sonra Linet konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Danimarkalı grup Sleep Party People, 22.00 itibarıyla Salon İKSV’de.

        ■ Harun Kolçak, 22.00 itibarıyla Garden 74’te.

        ■ Mod Trio, 20.00’de Jazz Company sahnesinde olacak.

        ■ Zuhal Olcay, 22.00’de Beyrut Performance’da..

        SAHNE PERFORMANS

        ■ Flamenko prensleri Los Vivancos, en sevilen bölümlerinden derledikleri ‘Best of Los Vivancos’ gösterisiyle 12 Mart Cumartesi saat 16.00’da Akasya Acıbadem’de.

        ■ 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’na bu hafta Galata Perform’un Kabuk adlı oyunu konuk oluyor. Seyirciyi, aşkın sularında gezinen iki şehir insanının eğlenceli hikâyesi bekliyor. Oyun, 15 Mart Salı saat 20.30’da ENKA Oditoryumu’nda.

        ■ Artistik direktörlüğünü Josie Rourke’nin üstlendiği, Shakespeare’in politik manipülasyon ve intikam konulu trajedisi Coriolanus, 14 Mart 19.30’da Salon İKSV perdesinde. Oyun, Roma’yı tehdit eden açlık ve yoksulluk karşısında şehrin koruyucusu Coriolanus’un gerçeklerle yüzleştiği mücadelesini anlatıyor.

        ■ Tiyatro yazarı Rona Munro’nun bol ödüllü oyunu Demir, Güzin Özyağcılar ve Zeynep Özyağcılar’ın performansıyla 18 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Profilo Kültür Merkezi’nde.

        ■ Renan Bilek’in, Cem Karaca’ya adadığı Ömrüm adlı tek kişilik gösterisi 13 Mart akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde. Oyun, Cem Karaca’nın doğumundan ölümüne dek eserleriyle hayatını anlatıyor.

        SERGİ ■ Moda Deniz Kulübü, 20 Mart’ta Aslı Aybars’ın karelerinden oluşan Patiler İçin Gezdim başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Bir söyleşinin de yer alacağı etkinliğin tüm geliri, sahipsiz hayvanlar için kullanılacak. ■ 42 Maslak; Art!Space Gallery’de x-ist sanatçıları Erkut Terliksiz, Ekin Saçlıoğlu ve Seda Hepsev’in eserlerinden oluşan özel bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Sergi 11 Mart itibarıyla gezilebilir. ■ Galeri İdil, empresyonist Ayhan Türker’in sergisine ev sahipliği yapıyor. 15 Nisan’a kadar görülebilecek sergi, İstanbul şehir pitoreskini tuvale aktaran işleri izleyiciyle buluşturacak. ■ Harmony Sanat Galerisi, 12 Nisan’a kadar ödüllü ressam Aslıhan Kaplan Bayrak’ın ‘Geçen Her Şey Merdivenden Geçer, Gelen Her Şey Merdivenden Gelir sergisine ev sahipliği yapacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ 12. Akbank Kısa Film Festivali 17 Mart’a kadar devam ediyor. Festival Kısaları, Dünyadan Kısalar, Perspektif, Deneyimler gibi program başlıkları altında 104 film seyirciyle buluşuyor...

        ■ Fil’m Hafızası’nın ‘Tematik Gece’ etkinliğiyle bu ayın en iyi yerli kısa filmlerini 15 Mart’ta Beyoğlu Bronx Pi Sahne’de seyirciyle buluşturuyor.

        ■ Yerli ve global yatırımcılarla, gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaları bir araya getirecek Cityscape Turkey hazırlıklar tamamlanıyor. 24-26 Mart tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

        ■ Savaş Çıkrak, Okutan Kareler için kolları sıvadı. Çıkrak, sunucu Ceren Akdağ, oyuncu Cahan Azer çocukların okutulması karşılığında düğün fotoğrafları çekerek eğitime katkıda bulunuyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile birlikte yürütülen projeye katılarak bir çocuğun eğitimine destek verebilirsiniz.

        ■ İstanbul’da her gece 350 bin kişi sadece yemek yemek için dışarı çıkıyor. Hâl böyle olunca bu sektöre yatırım yapanların sayısı da artıyor. Onlardan biri de yakında hizmete açılacak WaterGarden İstanbul. Genel müdürü Tolga Alişoğlu “Dünyayı araştırdığımızda yeme-içme ve eğlenceyi bir arada sunan yatırım görmedik ve harekete geçtik” diyor. Peki WaterGarden İstanbul’da neler olacak? Avrupa’da yaşam merkezinde yer alan en büyük gösteri havuzu, extreme park, çocuk parkı, botanik bahçesi, Türk ve dünya mutfağından restoranlar, bistrolar, kafeler, meyve ve sebze pazarı, sinema kompleksi, açıkhava sineması, tiyatro salonu, eğlence kulüpleri, mutfak sanatları okulu, spor merkezi, çocuk yuvası...

        YEME İÇME

        ■ Agency Bistro & Lounge, haftanın 3 günü canlı performansları ve zengin mönüsüyle, şehrin kalbinde Levent’te ama bir o kadar da gizli bir lokasyonda misafirlerini ağırlıyor. Her güne özel farklı ikram ve her zevke hitap eden içecekleriyle Agency yaz aylarında da Bodrum’da hizmet veriyor.

        ■ İstinyePark’ın markalar sokağında konumlanan yeni lokasyon, Zuma’nın uluslararası zincirine eklendi. Şef Rainer Becker’ın yarattığı Zuma, otantikliğiyle tanınan ama geleneksel olmayan modern Japon mutfağını sade ama enfes sunumla takdim ediyor.

        VİZYON

        Romantik komedi sevenlere ‘Roma’da Aşk Başkadır’ Ella Lemhagen’in yönettip Sarah Jessica Parker, Raoul Bova, Claudia Cardinale ve Rosie Day’in rol aldığı Roma’da Aşk Başkadır, bekâr anne Maggie ve kızı Summer’ın İtalya tatilinin hikâyesini ele alıyor. Maggie, ilk aşkıyla karşılaşır. Sonrasında türlü dolaplar döner...

        Bir İstanbul hikâyesi ‘Hasret’ Ben Hopkins’in yönettiği hasret, Almanya’dan gelen bir belgesel ekibinin projesi. İstanbul’un çeşitli mahallelerini gezip, enteresan sakinlerini tanıyor; meczup ve âşıklar kahvesinin sufi derviş sahibi, Alevi komünist, tarikattan bir Müslüman, her şeyi çözmüş çaycı...

        Gerilim son raddede ‘Naciye’ Lütfü Emre Çiçek’in yönetip Derya Alabora, Esin Harvey, Görkem Mertsöz ve Erdoğan Ünlü’nün rol aldığı; Naciye, gösterime giriyor. Adadaki ev Naciye’nin güvenli sığınağıdır, o da evi ve içindekileri kanının son damlasına kadar koruyacaktır. Hamile Bengi kocasının, habersiz kiraladığı adadaki eve kalmaya gider ve iki kadın karşı karşıya gelir.

        Maceraya devam ‘Uyumsuz Serisinden: Yandaş’ Robert Schwentke’nin yönetip Shailene Woodley, Zoe Kravitz, Miles Teller ve Theo James’in rol aldığı Uyumsuz Serisinden: Yandaş’ta, iki kahraman hayatlarında ilk kez, Chicago’yu terk etmek zorunda kalır ve olaylar başlar.

        ‘Annemin Yarası’ bir aile draması Ozan Açıktan’ın yönetip Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin ve Okan Yalabık’ın rol aldığı Annemin Yarası, 18 yaşındaki Salih’in gerçek ailesini bulma hikâyesine odaklanıyor. Heyecan ve tansiyon yükseldikçe yeni sırlar da su üstüne çıkmaya başlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ