Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son Dakika Haberleri: Ankara, Bitlis, Sivas ve Muş kar altında
        16

        Selahattin Gökçe adlı vatandaş ise her yıl bu zamanlarda kar yağdığını ancak bu kadar soğuk olmadığını anlattı.

        17

        Öte yandan, ilçede kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Çocuklar, okul çıkışında kar topu oynayarak, doyasıya eğlendi.

        18

        Bolu Dağı'nda gece yağan kar ile birlikte yol kenarlarındaki yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplanırken, sabah saatlerinden itibaren yoğun sis de etkili oldu. D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde özellikle Karanlıkdere ve Seymenler mevkiilerinde görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Yol kenarlarındaki sis lambaları yakılarak görüş açılmaya çalışıldı.

        19

        Karayolları ekipleri soğuk hava ile birlikte buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaparken trafik ekipleri de denetimlerini artırdı.

        20

        Tokat'ın Almus ilçesinde çiçek açan meyve ağaçları kar altına kaldı.

        21

        Mart ayının son günlerinde Tokat'ın yüksek kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışı, çiçek açan meyve ağaçlarını etkiledi. Çiftçiler, zirai don ihtimali nedeniyle endişeye kapıldı.

        22

        Pınarlı köyünde geçimini çiftlikle sağlayan Halil Yılmaz, köylerinde yaklaşık 3 gündür aralıklarla kar yağdığını söyledi. Kar altında kalan meyve ağaçlarının durumunun havanın soğumasına bağlı olarak değişeceğini ifade eden Yılmaz, "Şu anda çiçek açan meyve ağaçları yanma riski altında. Belki de yanmaz şuan hava iyi. Rızkı veren de alan da Allah. Biz şuan için bir önlem alamadık" diye konuştu.

        23

        Meteoroloji, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji, bu bölgelerde yağıştan kaynaklanacak sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı tedbirli olunmasını istedi.

        24

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

        25

        "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bugün görülecek yağışların; Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bingöl ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak; Hakkari, Bitlis, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ