Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile Bakanlığı, kadına şiddet anketi yaptı

        Aykut YILMAZ/ ANKARA

        Aileve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun”un etkisini; 10 ilde şiddet mağduru 841 kadın ve şiddet uygulayan 479 erkek ile yüz yüze anket çalışması yaparak belirledi.

        Anket sonuçlarına göre, kadınlar en fazla şiddeti yüzde 42 ile kocasından, yüzde 26 eski kocasından, yüzde 4’ü babasından, yüzde 3’ü oğlundan görüyor.

        Kadınların hiç tanımadıkları birinden gördükleri şiddetin oranı ise yüzde 2. Kadınların yüzde 71’i birden fazla şiddet türüne maruz kaldı.

        Psikolojik şiddet gören kadınların oranı yüzde 82, fiziksel şiddet oranı da yüzde 70. HAKLARINI BİLMİYORLAR Bakanlığın anketine katılan kadınların yüzde 77’si koruyucu tedbir yasasından bihaber.

        Erkeklerin de kadınlardan farkı yok. Şiddet uygulayan erkeklerin yüzde 80’i de bu yasadan habersiz. Kadınların sadece yüzde 23’ü ilk kez şiddet gördükten sonra yetkili organlara başvurdu.

        Birden fazla şiddet gördükten sonra şikâyet başvurusu yapan kadınların oranı ise yüzde 73. Anket sonuçları, şiddet uygulayanla ilişkisini devam ettirmeyen kadınların oranının ise yüzde 46 olduğunu ortaya koydu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ