Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mezuniyette ne giymeli?

        HABERTÜRK CUMARTESİ

        Gizia Gate bünyesinde de tasarımlarını sergileyen Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları Tuvana Büyükçınar Demir, Özgür Masur, Raisa&Vanessa ve Zeynep Erdoğan, mezun olmaya hazırlanan genç kızlara, gecenin en şık kızı olmanın sırlarını verdi

        Tuvana Büyükçınar Demir: Enerjinizi yansıtın

        Lise, üniversite, hatta Z kuşağının kristal zekâlı çocuklarının ortaokul çağı, kişiliğin şekillendiği, dolayısıyla kendi kimliğini bulup ilerleyen yaşlarda dönüşüme uğrayabilse de ilk kişisel stilinin oturduğu yıllardır. Mezuniyetler ise bu yılların hem sembolik misyonuyla kapanışını hem de reel anlamda yeni hayatlara geçişi simgelediği için, şüphesiz hayattaki sayılı önemli günler arasına giriyor. Dolayısıyla, genç kızların öncelikle kendi özgün stillerini, en önemlisi masumiyetlerini ve gençlik enerjilerini yansıtacak, yıllar sonra anılarını tazelerken özel kılacak bir tercihte bulunmaları gerek. Çok minimal veya maskülen stilleri de çok beğeniyorum ancak mezuniyet söz konusu olduğunda biraz daha geleneksel düşünüyorum ve muhakkak bir elbise veya şık bir bluz-etek/pantolon kombini tercihinden yanayım.

        O genç ve taze görüntüyü frapanlaştırıp kadınsılaştıracak abartıda bir saç ve makyajdan kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Aynı şekilde ayakkabı, çanta ve takı için de bu dengeyi bozmayacak seçimlerde bulunmak çok önemli. Ten ve saç rengine uygun renkte elbise seçimi ise, en baştan doğru bir domino etkisi yaratmak için en temel strateji.

        Stiletto olmazsa olmaz... Sportiflik ve boşvermişlik asla.

        Zeynep Erdoğan: Tercihiniz dantel ve ipek olsun

        Öncelikle ağır modeller ve kumaşlar tercih edilmemeli. Dantel, ipek veya ince dökümlü kreplerle, yaşa uygun sade modeller seçilmeli. Uzun ve balık tuvalet giyilecekse özellikle kısa boylular için dizlere kadar daracık inen modeller seçilmemeli, bunlar gerçekten yürürken tercih edilmeyen bir görüntü oluşturuyor.

        Bir başka kötü görüntü ise yürüyememek, dev platform topuklar mezuniyet için uygun değil. İçinde rahat edeceğiniz modeller seçilmeli.

        Asla: Ağır makyaj, özellikle fondöten ve cildi kupkuru ve yaşlı gösteren pudralar kullanılmamalı. Zaten genç ve güzel ciltler çirkinleştirilmemeli. Makyajınızı çok hafif bir şekilde kendiniz yapın ya da makyözünüze yaşınıza uygun hafif bir yaz makyajı yapmasını söyleyin.

        Saç: Dağınık topuz adı altında yapılan, sonradan fotoğraflara baktığınız da nefret edeceğiniz yaşınıza 10 yaş katacak dev topuzlardan, alaturka buklelerden ve postişlerden uzak durun.

        Günlük olarak saçınızı nasıl beğeniyorsanız onun daha düzgününü kuaförünüze yaptırın, mesela dağınık romantik bir örgü, net bir atkuyruğu veya balerin topuzu...

        Raisa & Vanessa: Kendinize sorun: ‘İçinde rahat mıyım?’

        Mezuniyette vücut şeklinize uygun kalıplar seçmelisiniz. Sade ve doğal bir tarz, her zaman tüm dikkatleri üzerine toplar. Kıyafette maksimalist bir tarz seçiyorsanız saçınız ve makyajınız daha sade olmalı. Sade bir kıyafeti doğru aksesuvarlarla daha da parlatabilirsiniz. Gençlikte en değerli şey, doğal güzelliktir. Ve biz mezuniyet elbiselerinin de bu güzelliği öne çıkartmasından yanayız.

        Bir elbiseyi giydikten sonra kendinize “İçinde rahat mıyım ve kendimi bu elbiseyle güzel hissediyor muyum?” diye sormalısınız. Bu sorular evet ise o zaman doğru bir elbise seçtiniz demektir.

        Asla fazla makyaj yapmayın, saçınızı doğallıkla yapılmışlık arasında tutun...

        Özgür Masur: Straplez ve işlemeden kaçın

        Daha sakin renklerin olduğu uçuşan parçaların tercih edildiği bir mezuniyet olabilir. Ortaokul mezuniyetinde asla straplez elbise giyilmemeli, çok fazla işlemesi olan elbiseler tercih edilmemeli. Çünkü 10 yaş ileriye atıyor.

        Göz makyajı yapılıyorsa dudakların doğal tonlarda olması, boyunlarını daha uzun gösterecektir. Bu yaz çok görülen önü kısa, arkası uzun mezuniyet elbiseleri bana göre hiçbir kıza yakışmıyor.

        Topuklu ayakkabı, dağınık toplanmış saçlar ve uçuşan elbiseler olmazsa olmazlar arasında sayılabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ