Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 12.07.2016

        Güney Marmara'da hava sıcaklıklarının yarından itibaren artışa geçerek haftasonunda 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Güney Marmara illerinde bugün 31-34 derece arasında beklenen hava sıcaklıklarının, yarından itibaren yükselmesi öngörülüyor.

        İstanbul'da sıcaklıklar 32-33 sıcaklıklarında seyredecek.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Bursa ve bazı ilçelerinde bugün 34 derece olacak hava sıcaklığının, haftasonunda 39 dereceye, Balıkesir'de 33 dereceden 40 dereceye, Çanakkale'de 31 dereceden 35 dereceye ve Yalova'da 31 dereceden 36 dereceye çıkması bekleniyor.

        Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Edremit ve Burhaniye'de 38 derece olması beklenen hava sıcaklığının Ayvalık'ta 35 dereceye yükseleceği öngörülüyor.

        Bu tahminlere göre, Güney Marmara'da hava sıcaklıkları uzun yıllar en yüksek sıcaklık ortalamasının 6 ile 9 derece üzerine çıkmış olacak.

        Haftasonunda Eskişehir'de hava sıcaklıklarının 40, Kütahya ve Bilecik'te ise 38 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

        Yetkililer, bu sıcaklık derecelerinin güneş altında daha yüksek olabileceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

        DOĞU ANADOLU'DA SAĞANAK YAĞIŞ

        Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer alan Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, Erzurum'un kuzey ilçeleri ile Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

        Rüzgarın ise değişik yönlerden hafif, zaman zaman kuzey ve doğulu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

        Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Erzurum'da en yüksek hava sıcaklığı 23 en düşük 8, Kars'ta en yüksek 21 en düşük 6, Ağrı'da en yüksek 26 en düşük 9, Iğdır'da en yüksek 30 en düşük 15, Erzincan'da en yüksek 30 en düşük 12 ve Ardahan'da da en yüksek 21 en düşük ise 7 derece olması öngörülüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ