Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bodrum'un "Golden Çetesi"nin sahibi son yolculuğuna uğurlandı
        1

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sokağa terk edilen golden retriever ve rottweiller cinsi 12 köpekle bir minibüste yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eski güverte reisi Şenol Özbakan, İzmir'de toprağa verildi.

        2

        Aydın'daki özel bir hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren Özbakan için İzmir'deki İlahiyat Fakültesi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, Özbakan'ın kızı Yağmur Özbakan ile yakınları katıldı, tabutun üzerine Göztepespor'un bayrağı konuldu.

        3

        Özbakan'ın naaşı, cenaze namazının ardından Balçova Mezarlığı'nda defnedildi. Yağmur Özbakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının hayvanseverliğiyle tanındığını söyledi.

        4

        Babasının çok sevdiği hayvanlara iyi bakıldığını belirten Özbakan, şöyle konuştu: "Onları ayırmayacağım, şu an ne yapacağımızı bilmiyorum ve çok sağlıklı düşünemiyorum. Kesinlikle sahiplendirilmeyecekler ve dağıtılmayacaklar, sokağa atılmayacaklar. Bu süreci atlattıktan sonra hayvanlarla ilgili gereken ne varsa onu yapacağım. Sosyal medyada bir şey yazılmasın çizilmesin. Biz, golden çetesi sayfasını sadece 'iyilik olsun hayvanlar sahiplendirilsin, kayıp hayvanlar bulunsun' diye yapmıştık. Portal devam etsin, yine insanlar kayıp hayvanlarını bulsun."

        5

        VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK Mİ?

        Bodrum'un sanayi sitesinde park ettiği eski model minibüsünün içinde 13 köpeğiyle yaşamını sürdüren Özbakan, bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

        6

        Tüm yakınlarına 'ben ölürsem köpeklerimi de iğne ile uyutun' vasiyetinde bulunan Şenol Özbakan'ın vasiyeti duyanları şaşırttı.

        7

        Yaklaşık bir haftadır Aydın'da tedavi gören Şenol Özbakan'ın ölümü sevenlerini üzerken Özbakan'ın yakınlarına ve tanıdıklarına köpeklerinin uyutulması yönündeki vasiyetinin yerine getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu.

        8

        Hayvanlara duyduğu ilgi nedeniyle uzun zamandır köpeklerle yaşayan ve sokakta bulduğu hayvanları kendi deyimiyle "evlat edinen" Özbakan, hayvanların her birinin bakımıyla tek tek ilgileniyordu.

        9

        Köpekleriyle Bodrum sahiline gelerek denize giren ve tasmalarıyla birbirine bağladığı 13 köpekle sokaklarda gezinti yapan Özbakan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyordu.

        10

        Turistler köpekleri fotoğraflayabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyordu. Şenol Özbakan, yaptığı açıklamada, bakımlarını üstlendiği köpekleri, farklı zamanlarda sokağa atılmış halde bulduğunu söylemişti.

        11

        Golden retriever cinsi köpeklerin sayısının geçen yıl 5 olduğunu ve bir yıl içerisinde 13'e yükseldiğini ifade eden Özbakan, "Bu hayvanlar bakılamayıp sokağa atılmıştı. Ben de onları sahiplendim ve tüm bakımlarını yapıyorum." ifadelerini kullanmıştı

        12

        Özbakan, kızının da yardımlarıyla sosyal medyada "Golden Çetesi" isminde bir grup oluşturduklarını ve bu sayfaya hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

        13

        Boncuktan yaptığı takıların satışını da bu gruptan gerçekleştirdiğini vurgulayan Özbakan, şunları kaydetti: Sayfamızda şu anda 13 bine yakın takipçimiz yer alıyor.

        14

        Kanada, İngiltere, ABD, Fransa ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden köpekleri görmeye gelen çok insan oldu. Türkiye'nin her yerinden de ayrı bir ilgi oluyor.

        15

        Yaptığımız bu satışlarla arabamızı büyüttük ve rahatladık. Geçimimizi sağlıyoruz. Yoldan geçen insanlar da bize çok destek oluyor. Gerçekten insanlar çok duyarlı.

        16

        Özbakan, her gün düzenli olarak köpekleriyle denize girdiğini bildirerek, "Öğleden sonra aracımızdan çıkarız ve denizde yüzeriz.

        17

        Daha sonra marinaya gideriz ve orada bizi bekleyen insanlar var, iki saat otururuz. Akşam saatlerinde de arabamıza gideriz. 24 saatimiz hep böyle geçer." diye konuştu.

        18

        Hayvanlarla yaşamanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Özbakan, şöyle konuştu: "İnsanlardan ne kadar uzak olursan o kadar mutlu yaşıyorsun bu dünyada.

        19

        İnsanların dünyaya yaptığı zulmü, vahşiliği söylemeye bile gerek yok. Hayvanlar hiçbir şey istemezler. Onlar için sadece sevgi.

        20

        Bu köpekleri dışarıya atan sahiplerini de kınıyorum. Yurdun her yerinden bize yardımda bulunuyorlar.

        21

        Özbakan, köpekleri için bankaya para yatırdığını ve bu parayla kış aylarında onların yiyecek ihtiyacını karşılayacağını sözlerine eklemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ