Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 16.10.2016 Havalar ne zaman soğuyacak, kar ne zaman yağacak?
        1

        Yurdun birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı hava hakim olurken, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sıcak havayı fırsat bilen turistler, denizde yüzerek eğlendi.

        2

        Hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının 23 derece ve nem oranının yüzde 54 olarak ölçüldüğü Alanya'da, sıcak havayı gören tatilciler plajları doldurdu.

        3

        Turistler Damlataş, Kleopatra ve Keykubat plajlarında dalgalı olmasına rağmen denizde yüzdü, bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

        4

        Alanya İlçe Meteoroloji Müdürlüğü, güneşli havanın salı günü yerini sağanak yağışa bırakacağını, ardından hafta sonuna kadar tekrar güneşli havanın hakim olacağını belirtti. (DHA)

        5

        Türkiye, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Bu yağışlı sistem hafta başında özellikle kuzey ve iç kesimlerde etkisini gösterecek. Kuvvetli yağışlar Karadeniz'de etkili olacak.

        6

        Giresun, Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağış etkili olacak.

        7

        Çarşamba günü batı kesimlerde yağışsız bir döneme gireceğiz. Hafta ortasından itibaren yurdun büyük bir bölümünde yağış kesilecek. Sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor.

        8

        Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        9

        Ankara'da bugün sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 17 derece olacak. İstanbul'da bugün ve yarın sağanak yağış etkili olacak.

        10

        Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.

        11

        Önümüzdeki üç gün boyunca yurdun bazı bölgelerinde aralıklarla yağışlar görülecek. Bunun yanında kuvvetli rüzgar ve hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.

        12

        SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK

        Ancak pazartesi gününden hafta ortasına kadar kuzey iç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığında 4 ila 10 derecelik düşüş bekleniyor.

        13

        ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Rize Çevreleri ile Artvin'in Kıyı İlçelerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 00.00 - 15.00 saatleri arasında etkili olacak.

        14

        Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        15

        YENİ HAFTA YAĞIŞLI BAŞLIYOR

        Pazartesi günü yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olacak. Yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Özellikle rakımı yüksek kesimlerde ise gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir.

        16

        O İLLERE KAR GELİYOR

        Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Ağrı, Kars, Ardahan çevrelerinde yağış kendini gösterecek. Sivas çevreleri yine gece ve sabah saatlerinde Ardahan, Kars, Ağrı çevrelerinde yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir. Sıcaklıklarda pazartesi gününden itibaren düşüş bekleniyor.Batı Karadeniz ve Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden rüzgar kuvvetli şekilde esecek.

        17

        Salı günü yağışların özellikle Tekirdağ, İstanbul, Kırklareli, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzurum çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Sıcaklıklar salı günü düşmeye devam edecek.

        18

        Gece ve sabah saatlerinde rakım yüksek kesimlerde yağışlar karla karışık ve kar şeklinde görülebilir.


        19

        Çarşamba günü doğu kesimlerdeki yağışın devam ettiğini görüyoruz. Erzurum, Kars, Ardahan, Van'ın kuzey kesimlerinde karla karışık ve kar şeklinde yağışların etkili olması tahmin ediliyor.

        HABERTURK.COM

        20

        Perşembe günü hava tahminleri..

        21

        FIRTINA GELİYOR

        Batı Karadeniz'de Pazar akşam saatlerinden sonra rüzgarın kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgarların saat 21.00'de başlayıp etkisini salı günü 09.00'a kadar sürdürmesi tahmin ediliyor.

        22

        Marmara ve Kuzey Ege'de Pazartesi günü (17.10.2016) ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Salı günü (18.10.2016) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        23

        KAR YAĞIŞI UYARISI

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşmesiyle kuzeydoğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

        24

        Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla paçalı, kuzey ve kuzey doğu kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinde de Ardahan çevrelerinin yağmurlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        25

        Sıcaklığın düne göre 2 ila 4 derece düşeceği bölgede, rüzgarın kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtildi. Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 4, Erzurum ve Ağrı'da sıfırın altında 2, Ardahan'da 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü.

        26

        Günün en yüksek sıcaklığının Ardahan'da 9, Erzurum ve Kars'ta 14, Ağrı'da 17, Iğdır'da 20, Erzincan'da 21, Tunceli'de 22 derece olacağı kaydedildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ