Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır?

        Yılbaşının yaklaşmasıyla herkes yavaş yavaş yılbaşı gecesi yapılacak 60 milyonluk çekilişin biletlerini almaya başlıyor. MPİ yetkilileri de vatandaşları sahte bilete karşı uyarmaya devam ediyor. Peki sahte Milli Piyango bileti nasıl anlaşılır? Nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar..

        SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ANLAŞILIR?

        Gerçek biletlerin sol alt köşesinde kontrol numaraları kabarık bir şekilde yer alır. Sahte biletlerde ise bu kabartma yapılamaz. Bilet ışığa tutulduğunda üzerinde Milli Piyango'nun MP logosu görülmeli, mavi ve açık yeşil renklerinde parlayan kesik çizgiler şeklindeki elyaflar görünmelidir.

        Aynı zamanda biletin arkasında kalın çerçeve çizgisinin dışında bir ince çerçeve çizgisi daha bulunur ve biletin arka yüzünde bulunan ikramiye planı ve diğer tüm yazılar nettir. Biletin boyu 14.7 cm, genişliği 6 cm'dir.Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır.

        Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini Milli Piyango yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

        İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DEN ÇOK FAZLA SAHTE BİLET GELEBİLİR

        Milli Piyango bileti yetkili satıcısı Kurtuluş Çıldır, vatandaşların yılbaşı biletini güvendikleri bayilerden almalarını belirtip, sahte biletlerin bu dönemde artacağını söyleyerek, "İnsanlar geçen yıl biletlerini alırken uğurlu sayılarını, doğum tarihlerini, arabalarının plaka numaralarını, kendi çocuklarının doğum tarihlerinin olduğu numaraları istiyordu. Bu yıl sonunda da aynı durum söz konusu olacak diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlardan şunu rica ediyoruz, piyasada bilmedikleri yerden bilet almasınlar. Bildikleri, tanıdıkları bayilerden alsınlar. Dışarıda çok fazla sahte bilet olayları dönüyor. İnsanlar bilet alırken özellikle damgalı, kaşeli olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Yoksa onların da başları belaya girer. İstanbul, Ankara ve İzmir'den çok fazla sahte bilet gelebilir. Güvendikleri yerden alsınlar" şeklinde konuştu.

        Çıldır, yılbaşı bilet fiyatlarından da bahsederek, "Tam bilet 60, yarım bilet 30 ve çeyrek bilet 15 lira olacak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ