Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Özgüven'e dava

        İzmir'in Dikili ilçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven ve 5 kişi hakkında "ihaleye fesat karıştırmak" suçlaması ile Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

        Dikili Belediyesi tarafından 30 Haziran 2006 tarihinde yapılan ihale ile Dikili Jeotermal A.Ş. den ikinci el araç alımlarında ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla açılan davada, eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ve eski Belediye Meclis Üyesi Halis Devecioğlu'nun 4 Mart 2008'de Dikili Cumhuriyet Savcılığı'na yapmış olduğu şikâyet sonucu açılan davanın ilk duruşması Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 Mayıs 2009 günü saat 14.30'da yapılacak.

        Bergama Cumhuriyet Savcılığı'nın, hazırladığı iddanamede, 35 H 2602, 35 H 2063, 35 H 2604, 35 H 2421, 35 H 2721 plakalı 5 aracı Dikili Jeotermal A.Ş.'den alımı sırasında yapılan ihalede araçların üzerinde değişik bankalar ve SSK Müdürlüğü tarafından konulmuş hacizlerin ve rehinlerin olduğu, Dikili Jeotermal A.Ş'nin o dönemde kesinleşmiş vergi borçlarının bulunduğu, adı geçen firmanın ihale için yatırması gereken kesin teminatı araçların devir işleminden sonra yatırması nedeniyle şirketin ihale dışı bırakılması gerektiği vurgulandı.

        Dikili Belediyesi'nin bunu yapmayarak, Kamu İhale Kurumu'ndan şirket hakkında yasaklı olmadığına dair teyit yazısını beklemeden ihaleyi onayladığını iddia edilerek Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve İhale Komisyonu üyesi 5 kişi hakkında 5837 sayılı T.C.K. nın 235 ve 253. maddelerine göre "İhaleye Fesat karıştırmak"suçlaması ile yargılanması isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ