Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ata tecavüz edip öldürdüler!

        İddiaya göre, Edirne'nin Gazimihal Mahallesi'nde oturan Fikri Köstekçi atını otlaması için Tunca nehri kenarındaki otluk alana bağladı. Sabah atlarını bağladıkları Tunca nehri kenarına giden Köstekçi ailesi tek geçim kaynakları olan borçla aldıkları 2 yaşındaki atlarının boğularak öldürüldüğünü gördüler. Baba Fikri Köstekçi ifade vermek için Polis merkezine giderken annesi Nevriye ve oğlu Süleyman Köstekçi atlarının başına gitti. Burada ağzı ve burnu iple bağlanıp boğularak öldürülen atlarını gören Köstekçi ailesi gözyaşlarına boğuldu. 9 yaşındaki Süleyman Köstekçi atlarının cansız bedeni karşılaşınca önce atlarının başına öpücük kondurdu, başını okşadı ve minik yüreği dayamayarak gözlerinden yaşlar süzüldü.

        Oğlunun at arabası ile hurdacılık yaparak geçimini sağladığını söyleyen Nevriye Köstekçi "Oğlum akşam atını getirip buraya bağladı, sabah baktığımızda atın boğularak öldürüldüğünü gördük. Oğlumun tek geçim kaynağı buydu, bu atıda borçlanarak aldılar. Şimdi nasıl geçinecekler ne istediler bu güzelim hayvandan" diyerek gözyaşına boğuldu.

        Mahalle sakinlerinden Remzi Örs ise kendi atının da aynı yerde bağlı olduğunu belirterek, "Bu hayvan iki yaşında dişi bir kısrak. Hayvanın ağzından ve burnundan iple bağlayarak yere yatırmışlar. Atın boynunda çan vardı ses çıkarmasın diye onu da almışlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ