Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başsız ceset işadamına mı ait?

        İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Say Metal isimli demir çelik fabrikasının sahibiyken ortadan kaybolan 800 milyon TL'lik servetin sahibi Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu ileri sürülen başsız ceset Gaziemir'de toprağa gömülmüş olarak bulundu. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 10 kişinin verdiği ifadeler doğrutusunda yapılan kazı sonucu çıkarılan kemiklerin 6 yıldan beri kayıp olan işadamına ait olup olmadığı yapılacak DNA testinden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.

        İzmir'de demir çelik işiyle uğraşan Sezai Rahmi Özden, Vakıfbank'ın borcu nedeniyle el koyduğu ve Mustafa Ergül ve Mehmet Yiğit'e ait olan Ege Metal'e 2002 yılında talip oldu. İddiaya göre; Özden'in talip olduğu fabrikaya Nesim Malki cinayetini azmettirmekten 34 ay hapis yatan Erol Evcil talip oldu. Evcil, fabrikaya kendi ismiyle ortak olması mümkün olmadığı için adamlarını soktu. Evcil, bir zamanlar ortak çalışmalar yaptığı Ahmet Büyükdoğan'la bağlantı kurdu. Büyükdoğan, fabrikanın eski sahibi Mustafa Ergül'ün çocukluk arkadaşıydı. O kanaldan sonuç alamayınca fabrikanın yeni sahibi Rahmi Özden'le bağlantı kurdu, ondan fabrikanın yüzde 22 hissesini satın aldı, işletmenin de yönetim kurulu başkanı oldu.

        2004 yılının Ekim ayının ilk günlerinde fabrikasının yüzde 22'lik hissesini Evcil'e devreden Özden, bu satıştan bir süre önce silahlı saldırıya uğradı ve ayaklarından vuruldu. Özden'e yönelik bu saldırının, fabrikaya talip olan Erol Evcil ve yakın arkadaşı Alaattin Çakıcı tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.. Polis yetkilileri soruşturma kapsamında, cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın ifadesine de başvurmuş ancak bir sonuç alamadı. Bu olaydan sonra Sezai Rahmin Özden İzmir'den kaçtı. Sezai Rahmi Özden'in ortadan kaybolmasından sonra fabrikanın yönetimi tamamen Erol Evcil'e geçti ve Ege Metal değildi, Evcil kardeşlerin isimlerinin (Erol-Remziye-Gülderen) baş harflerinden oluşan ERG Metal olarak değiştirildi.

        AVCI, RAPOR HAZIRLADI

        Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın Özden'in ortadan kaybolmasının ardından bir rapor hazırladı. Halen Edirne Emniyet Müdürü olan Avcı'nın raporunda İşadamı Özden'i en son kız arkadaşı Ebru Türkan'ın gördüğü belirtildi. Raporda Özden 9 Ekim 2004 tarihinde kız arkadaşı Ebru Türkan'ı İzmir'den önce Bursa'ya, buradan da İstanbul'a çağırdığı ve Özden'i bu buluşmadan sonra ailesi ve yakınlarının bir daha göremediği iddia edildi.

        6 YILDIR ARANIYORDU

        6 yıldan beri polis tarafından aranan Sezai Rahmi Özden ile ilgili sabah erken saatlerinde İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlar sonucu aralarında Özden'in eski muhasebeci M.E.'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

        CESET ARAMASI YAPILDI

        Çoğunlu Sezai Rahmi Özden'in eski çalışanları olan zanlıların yapılan sorguları sonucu İzmir'in Gaziemir ilçesinde ceset araması yapıldı. Yapılan kazı sonucu Sezai Rahmi Özden'e ait olduğu kafatası bulunmayan kemikler bulundu. Kemikler ile birilkte daha önce silahla ayaklarında vurulan Sezai Rahmi Özden'e takılan pilatinler ile yine Özden'e ait olduğu belirtilen bir adet anahtarlıkta bulunduğu öğrenildi. Kemiklerin kayıp işadamına ait olup olmadığı yapılacağı DNA testinden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.

        MUHASEBE MÜDÜRÜ, ŞİMDİ FABRİKA SAHİBİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ