Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Terk edilmenin acısını bilir misiniz?

        “Beni terk etme” kampanyası Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), özellikle yaz başlangıcında çocuklara hediye olarak alınan kedi ve köpek gibi hayvanların okulların açılmasıyla birlikte sokağa terk edilmemeleri için “Beni terk etme” kampanyası başlattı.

        Antalya'da Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) ile Konyaaltı Dostları Derneğince (KDD) hayvanların sokağa terk edilmesinin önüne geçmek için başlatılan ''Beni Terk Etme Projesi'' basına tanıtıldı. KDD Başkanı Nilsu Güleç, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, HAYTAP ve dernekleri tarafından pilot il seçilen Antalya'da 1 Haziranda başlatılan ''Beni Terk Etme Projesi''nin 31 Eylüle dek süreceğini bildirdi. Projenin, Türkiye'nin ciddi bir problemi olan sahipsiz hayvan sorununu çözmeye yönelik önemli bir adım olduğunu düşündüklerini belirten Güleç, şunları söyledi:

        PROJEYİ DESTEKLEYİN

        ''Beni Terk Etme Projesi, bir hevesle evcil hayvan sahiplenip bakamayacağını anlayınca sokağa bırakanları, çocuğuna karne hediyesi yavru kedi veya köpek alıp tatilleri sona erdiğinde Antalya sokaklarına terk edip gidenleri, turiste şirin gözükmek için işyerinde sezon boyunca köpek besleyip sonra dükkanının kapısına kilit vurup hayvanı kaderiyle baş başa bırakanları bilinçlendirmek için düşünüldü. Sahipsiz ve terk edilmiş hayvan sorununun en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Antalya'da proje sayesinde kalıcı bir farkındalık yaratmayı hedefledik. Ancak bu projenin, iki sivil toplum örgütünün çabasıyla yürütüldüğünde hedeflerine ulaşamayacağı açıktır. Sahipsiz hayvanların çektiği acılara üzülen hayvanseverler de sokaklarda hayvan görmeye tahammül edemeyenler de bu projeye destek olmalı.''

        TURİZMCİLERE ÇAĞRI

        Güleç, Belediyeler, turizm ve ticaret sektörü, sivil toplum örgütleri ve eğitim kurumlarının temsilcilerinin de projeye sahip çıkmasını istedi. Toplumun, özellikle de çocukların sokaklardaki sahipsiz hayvanların işkence görmüş, aç ve bakımsız hallerine kanıksamaması gerektiğini vurgulayan Güleç, ''Hayvanlar eğlencelik değil, oyuncak değil. Hayvanı sahiplenen, ona yaşadığı sürece bakmak zorunda olduğunun bilmeli. Sahipleri, sokağa bırakılan her hayvanın kontrolsüz üremesi sonucu sahipsiz hayvan sayısının katlanarak arttığını bilmeli'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ