Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Diyarbakır'da at yarışı heyecanı

        Modernlik sıralamısında Türkiye'nin 8'nci hipodromunda yapılan yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Yöre insanının yoğun ilgi gösterdiği yarışlar Çarşamba günleri yapılacak. Türkiye Jokey Kulübü tarafından 2 yıl önce Diyarbakır'ın Çınar İlçesine bağlı Beşpınar köyünde 500 dönüm üzerinde yapılan bin 600 metrelik kum pisti ve 2 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin hipodrum şenlendi. İngiliz atlarının koşusunu ilgi ile izleyen vatandaşların heyecanları yüzlerine yansıdı.

        Hipodromun Diyarbakır ve bölgenin sosyal gelişimine büyük katkı sunacağını belirten Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu "Geçmişte Koşuyolu parkında at yarışları yapılıyordu 70 yıl aradan sonra bu kez yarışlar Diyarbakır'da çok özel bir yerde yapılacak. 30 Eylül tarihinde resmi açılış yapılacak. Bugün koşular vesilesiyle hizmete girdi. Burası at yetiştirme alanıyla ciddi bir komplekstir. Türkiye'nin büyük hipodromlarından biridir. Çok ciddi bir ilgi var. Açılıştan sonra bunun artacağı inancındayım. Sosyal hayata ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi.

        Diyarbakır'da hipodromun yapılmasının yöredeki at sahipleri ile yarış severleri mutlu ettiğini belirten at sahibi Mustafa Sancak, "TJK, Diyarbakır'da muhteşem bir hipodrom yapmış. Dubai'den hiçbir farkı yok. Bütün at sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır'ın bize şans ve para kazandıracağını düşünüyorum. Her şey çok güzel tasarlanmış ancak pistin kum olması bizi üzüyor" dedi.

        Yıllardır at yarışı oynadığını belirten Selim Kaya, isimli vatandaş, "Atları çok sevdiğim için 20 yıldır 6'lı ganyan oynuyorum. Yakaladığım oldu ancak genelde kaybettim. Buna rağmen oynamaya devam edeceğim, yarışların Diyarbakır'da yapılacak olması bizim için bir şanstır atları daha yakında takip edip kuponlarımızı dolduracağız" şeklinde konuştu.

        Uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapacak olan hipodrom, 30 Eylül tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılacağı törenle açılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ