Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dağcıların anısına anıt yapıldı

        Gümüşhane Valiliği'nin siparişi üzerine Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi heykeltıraş Ayhan Yılmaz ve 10 arkadaşı tarafından 4 aylık bir çalışmanın ardından tamamlanan anıt, Torul Kaymakamlığı ile Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce yapımı daha önce tamamlanan kaide üzerine monte edildi.

        Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ile Gümüşhane Kayak Temsilcisi ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut da çalışmaları yerinde takip etti.

        Kaymakam Gürçam, anıtın resmi açılışının 24 Ocak 2010'da düzenlenecek Zigana Kar Şenliği'nde yapılacağını belirtti.

        Resmi açılışı 24 Ocak'ta yapılacak olan anıtın yüksekliği kaidesiyle birlikte, toplamda 9,5 metre. Yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki anıt, fiberglas malzemeden yapıldı. Anıtın ön yüzünde, ölen 10 dağcının ayak izlerini simgeleyen 20 ayak izi ve çığ düşmesini sembolize eden kompozisyon var. Arka yüzünde ise ölen dağcıların isimleri yazılı. Anıtın yapımı için 35 bin, kaidesi için 5 bin ve nakliyesi için bin 400 lira olmak üzere toplam 41 bin 400 lira harcandığı bildirildi.

        Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) sporcularından 17 kişilik grubun üzerine çığ düşmüştü. Olayda, Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Gülhanım Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Hüsniye Sarıbıyık, Davut Akdeniz, Yasemin Aktaş olay yerinde, Hüseyin Kasaosmanoğlu ise kaldırıldığı hastanede vefat etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ