Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türk bayrağını indirmemek için direniyor!

        68 yaşındaki Bölükbaşı bayrağı indirmesi için gelen polislere "Kanımı rengine verdim, inmemesi için canımı da veririm. Şikáyet eden gelsin. İndirebiliyorsa o indirsin. Ben indirmiyorum" dedi.

        TRABZONLU komando Asteğmen Mehmet Bölükbaşı, 1961’de Eğirdir Dağ Komando Okulu’ndan, düzenli ordunun kurulmasında görev yapmak üzere Kıbrıs’a gönderildi. Direnişçilerden Necla Bölükbaşı’yla evlenip, askerliğini bitirdikten sonra Türkiye’ye döndü. Daha sonra İngiltere’ye yerleşen çift, 6 yıl önce İstanbul’a döndü. Yurtdışında 35 yıl kalan çift, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve çocukları için satın aldığı villaların karşısındaki Çamlıca Köşkleri’nden tripleks villa aldı. Çift, villalarına yerleşince terasa direk dikip, Türk bayrağı astı.

        Uzun süredir dalgalanan bayrak, kim olduğu belirlenemeyen bir komşuyu rahatsız etti. Doçent olduğunu ve adının Hasan İşcan olduğunu söyleyen bir kişi, Üsküdar Kaymakamlığı’na başvurarak, bayrağın kaldırılmasını istedi. Kaymakamlık, bayrağın yırtık ya da soluk olduğunu düşünerek Bölükbaşı’nın evine iki polis memuru gönderdi. 23 Ağustos’ta polisler, bayrağı indirmesini isteyince Bölükbaşı’nın yanıtı "Kanımı rengine verdim, inmemesi için canımı da veririm. Şikáyet eden kimse gelsin. İndirebiliyorsa o indirsin. Ben indirmiyorum" oldu. Polisler de bayrağın neden indirilmesi gerektiğini anlamadılar. Yırtık, soluk ya da şekilsiz değildi. "Biz emir kuluyuz" diyerek giden polisler, önceki gün de tebligatı hatırlattılar. Bayrağı indirmeyen Mehmet Bey, şikáyete ve tebligata inat bahçesine dikmek üzere bir direk ısmarladı. Şimdi daha büyük bir bayrağı göndere çekmek için direğin gelmesini bekliyor.

        KAYMAKAM: SORUNYOK

        Üsküdar Kaymakamı Erdoğan Bektaş şikayet üzerine bayrağı incelettirdiğini belirterek "Vatandaş istediği yere bayrak asar. Bizim hassasiyetimiz, bayrağın eski, yırtık, biçimsiz olmaması. Yıpranmışsa biz yenisini bile veririz" dedi. Bektaş, Bölükbaşı’nın bayrağında herhangi bir problem olmadığını belirterek, polislerin villaya ikinci kez gidişinin, şikáyetin yinelenmesi üzerine yanlışlıkla olduğunu söyledi.

        HÜRRİYET / Orhan SAAT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ