Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 40 günlük bebeğiyle birlikte intihar etti

        Antakya'da yaşayan ve eşi KKTC'de işçi olarak çalışan Fatma Taşsöken, dün sabah bebeği Eylül'ü de alarak Samandağ ilçesine gitti. Belediye Gazinosu önüne gelen Taşsöken, çevredekilerin şaşkın bakışları altında kucağında kızıyla suya atladı.

        Kızım da bana eşlik edecek

        Taşsöken bıraktığı mektupta Beni affedin. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Kafamın içindeki uğultular dinmiyor. Kızım da son yolculuğumda bana eşlik edecek yazdı. Yakınları, Taşsöken'in doğumdan sonra bunalıma girdiğini ve sık sık intihardan söz ettiğini belirttiler.

        Doğum sonrası bunalım

        Uzmanlar doğum sonrası bunalım için eşleri uyardı: 10 anneden birinde Postnatal Depresyon görülür. Çaresizlik, endişe, kendini değersiz hissetme gibi ruh hali oluşur. Eşi ve çevresinden ilgi göremezse Doğum Sonrası Psikozu oluşur. Mutlaka tedavi gerekir.

        Doğumdan sonra bunalıma giren 33 yaşındaki Fatma Taşsöken, 40 günlük bebeği Eylül'le birlikte denize atladı.

        KIZINI DA GÖTÜRDÜ

        Yakınları, genç kadının önemli bir sorunu olmadığını ancak doğumdan sonra bunalıma girdiğini ifade ederek, İntihar mektubunu bulunca polise ve jandarmaya haber verdik ama geç kaldık dediler. Cenazeler otopsi için hastaneye kaldırıldı. Genç kadının Kıbrıs'taki eşi Erkan Taşsöken'in yanına gitmek istediği ve bir süredir evrakını tamamlamaya çalıştığı öğrenildi.

        Depresyon 10 anneden birini etkiliyor

        Özel Okmeydanı Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Klinik Psikolog Dr. Ercan Kesal, doğum sonrası her 10 anneden birinde postnatal depresyon görüldüğünü belirtti. Kesal şunları söyledi: Anne, mutsuzluk, çaresizlik, kendini değersiz hissetme, suçluluk hissi, gergin bir ruh hali ve endişe içindedir. Uyku ve konsantrasyon bozukluğu, hareketlerinde bir yavaşlama görülür. Cinsellikten soğurlar ve karmaşık düşüncelere kapılırlar. Sorunlu evlilik ve sorunlu genç kızlık dönemi de bunu tetikler. Mutlaka tedavi gerekir. Asıl iş kocalara düşüyor. Ebeveyn ve eş desteği göremeyen anneler daha çok depresyona girer.

        Yaser ÇAPOĞLU-Erhan DOĞAN/SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ