Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam YGS başladı

        Üniversitede okumak isteyen 1 milyon 512 bin 450 adayın katıldığı ve bu seneden itibaren iki aşamalı uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı.

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm sınav merkezlerinde sınavın sorunsuz başladığını bildirdi.

        Üniversiteye girişte getirilen yeni sistemin ilk kez uygulandığı YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da saat 10.00'da başladı. Sınav, toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleştiriliyor.

        Sınavda bina sorumlusu, bina yöneticisi, salon başkanı, gözetmen, denetmen, hizmetli ve nakil kuryesinden oluşan toplam 234 bin 94 kişi görev alıyor.

        Adayların çoğunluğu, sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınav binalarının bulunduğu cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşandı. Binaların bahçesinde sınav saatini bekleyen çoğu adayın heyecanını, birlikte geldikleri aileleri ve yakınları yatıştırmaya çalıştı.

        Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara yerleştirildi. Yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı adaylara sınavda uyulacak kuralları hatırlattı ve önce cevap kağıtları ardından soru kitapçıkları dağıtıldı.

        Sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltiliyor.

        Tek oturumda tamamlanacak sınav 160 dakika sürecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ