Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitler toprağa verildi

        Jandarma Er Adem Şimşek'in (21) cenazesi yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Dalaman'dan Fethiye'ye getirildi.

        Şehit Şimşek'in cenazesi askeri uçakla Dalaman Askeri Havaalanı'na getirildi. Şehidin naaşı, burada Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş ile anne ve babası tarafından karşılandı.

        Cenazesi daha sonra ambulansla alınarak Fethiye'nin Eşen beldesi Alaçat köyüne gönderildi.

        Karakol komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi. Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

        Başçavuş Özüberk'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokağı'ndaki baba evine, ardından Tekye Camisine getirildi. Şehidin babası İsmail, annesi Sultan, eşi Çiçek, oğlu Metehan ve kızı Nehir Özüberk ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Tekye Camisinde kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, askeri ve idari erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehit Özüberk'in cenazesi, törenin ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve cenaze aracına konularak şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

        Şehitlikte, Vali Ayvaz, tabutun üzerindeki Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını acılı eş Çiçek ve oğlu Metehan Özüberk'e verdi.

        UZMAN ÇAVUŞ KEMAL KOÇYİĞİT

        Kayserili Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenaze namazı öncesinde göz yaşları sel oldu aktı.

        Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Mevlüt Bilici, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kılınan cenaze namazı sonrasında Kemal Koçyiğit'in cenazesi cenaze arabasına konularak Kartal Şehitliği'ne götürüldü.

        Komando Er Ahmet Eyce'nin cenazesi de Sivas'ta toprağa verildi.

        Şehit Eyce'nin cenazesi, Elazığ Asker Hastanesinde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas Havaalanı'na getirildi. Türk bayrağına sarılı şehit cenazesini, hava alanında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen ve diğer yetkililer karşıladı.

        Ambulansla Askeri Hastaneye götürülen şehit cenazesi, daha sonra ''helallik'' alınmak üzere Kılavuz mevkisindeki TOKİ evlerindeki baba evine götürüldü. TOKİ evlerinin girişindeki çok sayıda vatandaş tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan cenaze, buradan şehidin evine kadar konvoy eşliğinde taşındı.

        Gazilerin de katıldığı yürüyüşün ardından şehidin cenazesi evinin önüne getirildi. Bu sırada şehit yakınları ve vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

        Daha sonra cenaze, konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi. Şehidin tabutuna sarılan bazı yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar.

        MAYINLI SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ER DE TOPRAĞA VERİLDİ

        Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Halil İbrahim Ertaş'ın memleketi Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

        Bu arada, Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun cenazesi memleketi Samsun'a getirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ