Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Samsunlu başkanlardan sağduyu çağrısı

        Bayram OK/ SAMSUN (AHT)

        Samsun'da bir hafta içinde iki şehidin toprağa verilmesinin ardından, polis tarafından önlenen doğu kökenli işyerlerine yönelik saldırı girişimi sonrasında, belediye başkanları birlik çağrısında bulundu. CHP'li Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, MHP'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve TDP'li Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin doğu kökenli işyerlerini ziyaret etti. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Bu memlekete hainlik edenler ve onların arkasında olanlar bir gün bunun cezasını çekerler" dedi.

        Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Biz buraya davet edilmedik. Olabilecek tatsız olaylara önlem alamak amacıyla, halkın temsilcileri olarak yanyana geldik. Öncülük yapmak istedik" diye konuştu. İşyeri sahibi Mustafa Altın, belediye başkanlarının kendierinin geldiğini belirterek, "Başkanlarımız iyi ki geldiler. Bazı kesimlere birlik beraberliğin olduğunu gösterdiler. Bu sağduyu çağrısı gençlere örnek olur inşallah" dedi.

        Özdiyarbakır Sofrası'nda biraraya gelen belediye başkanlarına 20 çeşit yemek arasında Diyarbakır kebabı ve Samsun pidesi ile yöresel yemekler ikram edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ