Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nazilli'de "Filistin", "şehit" kavgası

        Erdoğan EKER / NAZİLLİ (AHT)

        Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki İsrail protestosu sırasında, MHP'lilerin, grubun basın açıklamasında İskenderun'da şehit düşen askerlere yer vermemesine tepki gösterildi. Çıkan kavgada yaralanan 1 kişi ayakta tedavi edilirken, 1 kişi de polise sığındı.

        Nazilli'de, AK Parti kurucularından olan ve ilçede kitapçılık yapan Ali İhsan Dilmen'in kaymakamlıktan gerekli izinleri alarak dün (Salı) saat 18.30 sıralarında Belediye Meydanı'nda düzenlediği miting gerginliğe neden oldu. Siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişinin katıldığı, İsrail'e yönelik protesto mitinginde, sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 750 kişinin yer aldığı mitingi Nazilli İlçe Emniyet Müdür Abdullah Günal da izlerken, belediye hizmet binası ile mitingin düzenlendiği alan arasındaki yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

        PLATFORMA ÇIKIP METNİN OKUNMASINI ENGELLEDİ

        Ali İhsan Dilmen'in alandakilere de dağıtılan metni platforma çıkıp okumasına MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk tepki gösterdi. Çıktığı platformdan Dilmen'i iten ve elinden mikrofonu alan MHP'li Şentürk, "Bu metni okutmayız. Buraya hem İsrail'i protesto, hem de Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde hayatını kaybeden vatan evlatlarımızı anmak ve PKK'yı lanetlemek için toplandık. Hazırlanan bildiride bu askerlerimizden bahsedilmemiştir. Metni hazırlayanları protesto ediyor ve hazırladıkları metni okutmuyorum" dedi. Sözlü tartışma ardından, gerginliğin büyümesini araya giren polisler önledi. Ancak, bir süre sonra yeniden platforma çıkan Dilmen, elindeki tepki çeken metni okumaya başladı. Bu sırada MHP'liler ve çevredeki bir grup vatandaş, "Şehitlerimizi neden yazmadınız? Onlar vatan evladı değil mi? Onlar bu vatan uğruna şehit olmadı mı? Yazık size. Kahrolsun PKK" diye bağırarak metnin okunmasını engellemek istedi.

        MHP'Lİ ŞENTÜRK'E İZİN VERİLMEYİNCE KAVGA ÇIKTI

        Daha sonra kürsüye çıkıp konuşma yapmak isteyen MHP'li Şentürk'e izin verilmemesi üzerine iki grup arasında kavga çıktı. MHP'liler ve mitingi düzenleyen Dilmen'i destekleyen grup arasındaki yumrukların konuştuğu kavgada Vedat Kat adlı öğretmen fenalaştı. Adı belirlenemeyen 1 kişi de polise sığındı. Nazilli Belediyesi Hizmet Binası'na götürülen bu kişi, olaylar yatışınca arka kapıdan çıkarıldı.

        Polisin müdahalesiyle miting sona erdi. Gözaltına alınan olmazken kavgaya karışanlar da birbirlerinden şikayetçi olmadı.

        AK PARTİ İLÇE BAŞKANI: "ASIL NEDEN İSRAİL'İ PROTESTO ETMEKTİ"

        AK Parti İlçe Başkanı Ersin Esenlik, düzenlenen mitinge yönetim kurulu üyelerinin tamamıyla katılarak destek verdiklerini belirterek, "Bizim orada bulunmamızın asıl nedeni İsrail'i protesto etmekti. Tabii ki şehit olan askerlerimizin acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Ama asıl gündem İsrail olduğu için çıkan olayları üzülerek ve soğukkanlılık ile izledik" dedi.

        CHP İlçe Başkanı Süleyman Bülbül ise, "Gün, birlik içinde olma günüdür. Türk ulusunun birlik ve beraberliğini bozacak hiçbir davranışı hoş karşılamıyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ