Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Engelli öğretmen, raylarda can verdi

        İzmir'in Yenişehir semtinde, Aliağa - Menderes hafif raylı sistem projesi nedeniyle trafiğe kapatılan, üst geçit yapılmadığı için yayaların kullanmaya devam ettiği demiryolundan geçmeye çalışan emekli öğretmen, engelli aracının tekerleklerinin raylara takılması sonucu trenin altında kalarak can verdi.

        MAHALLELİ İSYAN ETTİ

        Diyabet hastalığı nedeniyle 6 ay önce iki ayağı da kesilen emekli öğretmen Abdullah Şahin (75), 1,5 ay önce bir işadamı tarafından hediye edilen motorlu tekerlekli sandalye ile emekli öğretmen arkadaşlarıyla buluşacağı kahvehaneye gitmek istedi.

        Şahin, Aliağa - Menderes hafif raylı sistem projesi nedeniyle araç trafiğine kapatılan ancak yayaların kullanmayı sürdürdüğü 1433 Sokak ile 2216 Sokak kesişimindeki demiryolundan karşıya geçmek istedi. Engelli aracının raylara takılan tekerini kurtaramayan Şahin, demiryolunun ortasında hareketsiz kaldı. Engelli aracını raylardan kurtaramayan Şahin, İzmir- Nazilli seferini yapan makinist Sami Başbekleyen yönetimindeki yolcu treninin altında kalarak feci şekilde can verdi. Üç çocuk babası Şahin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Makinist Sami Başbekleyen, gözaltına alındı. Olay yerinde Şahin'den geriye kalan engelli aracı yürekleri sızlattı.

        VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

        Olay yerinde toplanan mahalle sakinleri, bir ay önce olay yerine üstgeçit yapılması için raylar üzerinde oturma eylemi düzenlediklerini, ancak seslerini duyuramadıklarını söylediler. Planlanan üstgeçidin bir an önce yapılmasını istediklerini söyleyen vatandaşlar, hafif raylı sistem projesi nedeniyle bazı yolların araçlar ile birlikte yayaların da geçişine kapatılmasına tepki gösterdi.

        Yenidoğan Mahalle Muhtarı Tekin Düz de, hafif raylı sistem projesi çalışmaları nedeniyle yolların trafiğe kapatıldığını, yaya geçişini engellemek için duvar örüldüğünü, üstgeçidin proje halinde olduğunu, ancak hızlandırılarak bir an önce açılmasını beklediklerini söyledi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ