Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üniversiteli öğrenciye saldırı

        Kağızman'da üniversiteli kız öğrenciye yapılan saldırıyı protesto eden öğrencilerin ardından yetkililer de harekete geçerek, okul etrafının ışıklandırılması için girişimlerde bulundu.

        Kağızman Meslek Yüksekokulu (MYO) 2. sınıf öğrencisi S.T.'nin okul çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından önü kesilerek saldırıya uğraması, önce öğrencileri sokaklara döktü. Ardından yetkilileri harekete geçirdi. Okul yönetimi okul etrafında bulunan ışıklandırmaların yapılması için girişimlerde bulunarak özellikle okulun bahçesinde bulunan aydınlatma lambalarının onarılmasını, elektrik kurumu yetkilerinden istedi. Kağızman Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Okul Müdürü Erkan Tokucu'yu makamında kabul ederek, öğrencilerin yaşadığı olaylar hakkında bilgiler aldı.

        Kağızman MYO'da bin 250 öğrenci eğitim-öğretimini sürdürürken, şimdi bu sayının 650-700'e kadar düştüğü birçok öğrencinin da olaylar karşısında okulu bıraktığı kaydedildi.

        Öte yandan, Kağızman MYO'da 2 yıla aşkın süredir bu tür olayların yaşandığını ve bir türlü yaşanan olaylar karşısında çözüm bulunmadığı ortaya çıktı. Sıkıntıları dile getiren MYO öğrencileri, defalarca okul yönetimine konuyu ilettiklerini buna rağmen bir türlü tedbir alınmadığını savundu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ