Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahte hekimin bebek kaçırma teşebbüsü!

        Hüseyin ŞENTÜRK / Özlem YILMAZ / AHT

        Edirne’de, bebeğini sezaryenle dünyaya getirecek olan Nuray Ünal, 10 Ocak günü doğum yapmak üzere Keşan Devlet Hastanesi’ne yattı. Bu arada hastanede doğum öncesi kendisini ‘stajyer hekim’ olarak tanıtan E.S.’yle (21) tanıştı. Hatta ameliyathaneye girerken de E.S. yanıbaşındaydı. E.S. doğum sonrası da aileyi yalnız bırakmadı. Bebeğin altını dahi değiştirdi.

        BABAANNESİ KURTARDI

        Bir gün sonra ‘Biraz hava aldırayım’ diyerek bebeği odadan çıkartan E.S.’nin gerçek amacını, genç annenin kayınvalidesi Fidan Ünal fark etti. Bir temizlik görevlisinin de ‘Yeni doğmuş bebek hava almaya çıkarılmaz’ demesiyle genç kadının arkasından koşan babaanne, torununu kaçırılmaktan kurtardı. Aile, bebeklerini kaçırmaya teşebbüs eden E.S.’den şikâyetçi oldu. İfadesinde sadece aileye yardımcı olmak istediğini, şaka yapmak amacıyla doktor olduğunu söylediğini belirten E.S.,’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

        Bu arada E.S.’nin hemşirelere kendisini aileden biri olarak tanıttığı, içi bebek giysisi dolu bir bavulu hastane girişinde beklettiği ve şehir dışına bilet aldığı öğrenildi.

        ‘DOĞUMA GİDİYORUM DEMİŞ’

        Genç kadının kısa bir süre önce bebek düşürdüğü, eşinden boşanmak üzere olduğu ve aynı gün doğum yapan bir başka anneye de yaklaştığı, ancak ailesi tarafından odadan kovulduğu öğrenildi. Henüz 18 günlük Mert’i kucağından bırakmayan maden işçisi baba Gülabi Ünal, “Olayın peşini bırakmayacağım. Eşinden ayrılıp bebeğini düşürdüğü halde, tüm ailesine ‘Hastaneye doğum yapmaya gidiyorum’ demiş. Bebeğimizi kaçırsaydı kahrolurduk. Yarın başkasının çocuğunu da kaçırabilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ