Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Donan gölde balık avlarken suya düştüler

        Bitlis'in Ahlat ilçesinde donan Nazik Gölü'nde balık avlamaya çalışan 3 kişi, buzun kırılması sonucu göle düştü. Göle düşen 3 kişiden 2'si kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarırken, 1 kişi gölde kayboldu.

        Alınan bilgiye göre, Gölgören köyünde oturan Muhlis, Sinan Yılmaz kardeşler, amca çocukları Ahmet Yılmaz ile birlikte balık tutmak için köyden 2 kilometre uzaklıktaki Nazik Gölü'ne gitti. Burada buz tutan göl üzerinde 20 metre yürüyen Muhlis, Sinan ve Ahmet Yılmaz, ellerindeki baltalarla yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki nehir üzerindeki buzu kırmaya çalıştı.

        Balta darbeleri sonucu nehir üzerindeki buz kütlesinin kırılmasıyla Sinan, Muhlis ve Ahmet Yılmaz, göle düştü. Muhlis ve Sinan kardeşler sudan çıkmayı başarırken, 25 yaşındaki Ahmet Yılmaz gölden kayboldu.

        Ahmet Yılmaz'ı kurtaramayacaklarını anlayan Muhlis ve Sinan Yılmaz, durumu jandarmaya ve köylülere bildirdi.

        Olay yerine gelen jandarma dalgıç ekibi, yaklaşık 15 metre derinliği olan ve yüzeyi tamamen buzla kaplı Nazik Gölü'ne dalarak, Ahmet Yılmaz'ı arama çalışmalarına başladı.

        Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü bölgede, balık adamların dalış tüp borularının donması nedeniyle arama çalışmalarında aksaklık yaşandı. Tüm uğraşlara rağmen Ahmet Yılmaz'a ulaşılamadı.

        Soğuk hava nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına yarın devam edileceği belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ