Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Milletvekillerine 'devedikeni' gönderdiler

        "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Anadolu Kadınları Platformu üyelerine CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de destek verdi. Yanlarında getirdikleri deve dikenlerini kameralara gösteren kadınlar, böyle anlamlı bir günde Meclis'e göndermek üzere bir paket deve dikeni hazırladıklarını belirttiler.

        Platform adına bir açıklama yapan Müberra Anamur, Mersinli kadınlar olarak, kadınların sorunlarına çözüm aramak yerine, kadın üzerinden siyaset yapan, kadının bütün duygularını kapatıp, sarıp sarmalayıp paket yapan zihniyete ve bu zihniyeti siyasallaştırıp, parlamentodan geçmesini sağlayan 411 milletvekiline Toros Dağları'nın eteklerinden topladıkları deve dikenlerini göndereceklerini söyledi.

        Mersin'de yaşayan Atatürk Cumhuriyeti'nin çağdaş kadınları olarak bu durumdan rahatsız olduklarını ifade eden Anamur, "Adeta diken üstünde oturmaktayız. Meclisimizin 411 vekili, Atatürk Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biz emekçi, aydın, Atatürkçü kadınlara kara bir gün yaşatmışlardır. Buradan türbanı özgürlük alanı olarak ifade eden zihniyete de naçizane tavsiyemiz olacaktır. Eylem özgürlüğü, zekaya ve bilgilendirilmiş kanaata dayalı olarak hareket etmek demektir. Aksi takdirde özgürlük, yozlaşıp kargaşaya ve düzensizliğe dönüşür. Bunlara çok dikkat etmek gerekir" dedi.

        Açıklamanın ardından platform üyesi kadınlar, TBMM'ye göndermek üzere yanlarında getirdikleri deve dikenlerini hazırladıkları kutuya attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ