Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Beni aldattığı için öldürdüm"

        Zafer SAMANCI / KONYA (AHT)

        Konya'da eşi Havva Nur Çartı'yı boğarak öldürdükten sonra kefenleyip kaçan ve memleketi Van'da yakalanan Yalçın Çartı, eşini kendisini aldattığı iddiasıyla öldürdüğünü söyledi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

        Konya merkez Meram ilçesi Arif Bilge Mahallesi Pamukçuk Sokak No: 26'da önceki gün öldürüldükten sonra kefenlenmiş olarak bulunan 1 çocuk annesi Havva Nur Çartı'nın (19) katil zanlısının yakalanması için Cinayet Büro Amirliği, 4 kişilik özel ekip oluşturdu. Ekibin yaptığı araştırmada şüpheler olaydan sonra ortadan kaybolan koca Yalçın Çartı üzerinde yoğunlaştı. Van'ın Çatak ilçesi Bilgi köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Çartı'nın memleketine kaçabileceği ihtimali üzerine Van Polisi'ne bilgi verildi. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün düzenlediği operasyonda zanlı, akşam saatlerinde babası ile birlikte Van İtfaiye Meydanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Çartı, Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilk sorgusunda eşini öldürdüğünü itiraf etti.

        Konya'ya getirilip sağlık kontrolünden geçirilen zanlının Konya polisine verdiği ifadede "Eşimin beni aldattığından şüpheleniyordum. Somut bir şey elde edemedim. Ama yaptığı bazı dengesiz hareketler ve benden habersiz günde saatlerce ortadan kaybolması şüphelerimin gerçek olduğunu düşündürdü. Defalarca bu konu yüzünden kavga ettik. Olay günü de yine aynı konu yüzünden kavga ettik. Beni aldatmadığını yemin ederek söyledi. Ona saatlerce ortadan kaybolmasını ve aradığımda bulamamamın sebeplerini sordum. Bana bağırarak 'Koca olaydın da aldatmasaydım' deyince deliye döndüm. En son hatırladığım ellerim boğazındayken gözlerinin büyüdüğü ve nefes almakta zorlandığı. Öldüğünü anlayınca onu kefenledim. Halen cinayet işlediğime inanamıyorum. Pişmanım" dediği öğrenildi. Zanlı Çartı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Konya E tipi kapalı cezaevine konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ