Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muğla'da saldırgan dehşeti!

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Naci Şahin'in, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldüğü bildirildi.

        SALDIRGAN TESLİM OLDU

        SGK İl Müdürü'nü vuran H. S. teslim oldu.

        İL MÜDÜRÜ ŞAHİN HAYATINI KAYBETTİ

        Saat 09.30 sıralarında binanın ikinci katında, Ege Bölgesi İl Müdürleri toplantısı öncesi personeli ile toplantıda bulunan Şahin'e, aynı kurumda şef olarak çalıştığı belirtilen H.S. silahla ateş açtı. Şahin saldırıda hayatını kaybetti.

        Bazı çalışanların göz yaşları içinde binayı tek ettiği görüldü.

        FACEBOOK'TA HEDEFİNİ AÇIKLAMIŞ!

        SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'e silahlı saldırıda bulunan ve olaydan bir süre sonra teslim olan H.S, saldırıdan yaklaşık 6 saat önce bir sosyal paylaşım sitesinde SGK İl Müdürü Naci Şahin'i hedef alan ifadelere yer vermiş.

        Zanlı H.S, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, gece 03.00 sıralarında paylaşmaya başladığı yazılarda, saldırıda yaşamını yitiren SGK İl Müdürü Naci Şahin'i de hedef alan cümleler dikkati çekiyor. Aynı saat içerisinde yazdığı 6 ifadeyi paylaşan H.S'nin sayfasında yer alan bir yazısında şunlar kaydediyor:

        ''Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek, Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, hakka giderken 7 kat kefen, 2 metre toprak ile örtünmek.''

        SİLAHI TUTUKLUK YAPMIŞ

        Zanlı, H.S'nin SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'e toplantı esnasında silahlı saldırıda bulunduğu esnada silahının tutukluk yaptığı ve şüphelinin ikinci denemesinde Şahin'i başına bir el ateş ederek öldürdüğü öğrenildi.

        Zanlı tarafından rehin alınan SGK İzmir Müdürü Mustafa Keskin, Denizli Müdürü Ahmet Kurt, Aydın Müdürü Yavuz Poyraz, Uşak Müdürü Kenan Şenol, Balıkesir Müdürü Cem Dinç, Aydın'ın Çine İlçesi Müdürü Necmettin Öz ve süpervizör İlker Tatar'ın olay esnasında toplantı salonunda bulunan masasının altına saklandığı ve odada kaldıkları süre boyunca şüpheli tarafından silahla tehdit edildikleri bildirildi.

        CANLI YAYINDA TESLİM OLMAK İSTEMİŞ

        Şüphelinin olduğu toplantı salonu önünde tedbir alarak şüpheliyi iknaya çalışan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürü Yılmaz Ergül'ün şüpheliye çay ikram ettiği ve ''Canlı yayında teslim olmak istiyorum'' diyen şüpheliyi, ''İstediklerini basına anlat ve teslim ol'' sözleri ile ikna ettiği, şüphelinin de binanın camından gazetecilerle konuştuktan 15 dakika sonra önce rehineleri serbest bırakıp ardından da teslim olduğu ifade edildi.

        ÇALIŞMA BAKANI DİNÇER'DEN AÇIKLAMA

        Çalışma Bakanlığı, Muğla İl Müdürü'nün öldürülmesine ilişkin inceleme başlattı.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Naci Şahin'in görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin, kendisini derinden yaralandığını belirtti.

        Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, bu sabah SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'in uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

        Olayla ilgili yetkililerden bilgi aldığını ve konunun adli makamlarca incelendiğini ifade eden Dinçer, ''Görevi başında bir arkadaşımızın bu şekilde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, bizleri son derece derinden yaralamıştır. Başta kederli ailesi olmak üzere, tüm çalışanlarımıza baş sağlığı dilerim. Ayrıca sadırıyı gerçekleştiren kişinin de çalışanlarımızdan biri olması acımızı bir kat daha artırmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

        Dinçer, adli makamların dışında SGK müfettişlerine de talimat verdiğini ve konuya ilişkin inceleme başlattığını belirterek, konuyu yakından takip ettiğini bildirdi.

        İL MÜDÜRLERİNİ BİNADA REHİN ALDI

        Bu arada, saldırganın, bazı çalışanları rehin tuttuğu öğrenildi.

        Öte yandan, olay yerine Vali Fatih Şahin'in yanısıra çok sayıda polis ekibi gelirken, 10 kişilik özel harekat timi binaya girdi.

        SGK İl Müdürü Şahin'in, olay sırasında binanın 2. katındaki toplantı salonunda, İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katıldığı ''SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı''na başkanlık ettiği belirtildi.

        " 'NE HABER NACİ' DİYEREK..."

        Olay sırasında toplantıda bulunan ve dışarı çıkabilen Balıkesir SGK İl Müdürü Cem Dinç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Şüpheli bir anda içeri girdi. 'Ne haber Naci' diyerek silahla başına bir el ateş etti. Biz panikle dışarı çıkarken, bazı arkadaşlarımız içeride kaldı. Korkunç bir olaydı'' dedi.

        Bu arada olay yerine gelen Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin fenalık geçirdi. Şahin, olay yerindeki ambulansla Muğla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Öte yandan Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Belediye Başkanı Osman Gürün, Vali Yardımcıları Faruk Necmi Kurt ve Rıfat Ata ile Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da olay yerine geldiler.

        SALDIRGANIN POLİSLE PAZARLIĞI

        Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin'e İzmir, Manisa, Balıkesir, Uşak, Denizli ve Aydın SGK il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ''SGK İl Müdürleri Aylık Koordinasyon Toplantısı''na başkanlık ettiği sırada tabancayla ateş eden H.S, teslim olması için ikna çalışmaları sürerken, binanın penceresine çıktı. H.S, bina önünde bekleyen basın mensuplarına ve vatandaşlara, ''Namusumla çalıştım, çalışmaya devam edeceğim'' diye bağırarak içeri girdi.

        H.S, bu konuşmasının ardından yaklaşık 15 dakika sonra güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Bu arada, H.S'nin rehin aldığı 5 il müdüründen 2'sinin şüphelinin dalgınlığından yararlanarak dışarıya çıkmayı başardığı, içeride kalan ve zanlının teslim olmasından sonra kurtarılan 3 rehinenin ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

        H.S, kurşun geçirmez yelek giydirilerek Özel Hareket Timleri eşliğinde il müdürlüğü binasından çıkarılarak Muğla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu sırada bina önünde toplanan çok sayıda vatandaş, H.S'nin bulunduğu aracın önünü kesmek istedi.

        Naci Şahin'in cenazesi, savcı ve güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından otopsi amacıyla Muğla Devlet Hastanesi morguna götürülecek.

        Muğla Valisi Fatih Şahin, SGK İl Müdürü Naci Şahin'in uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesiyle ilgili, ''Acımız büyük. Naci Şahin başarılı ve dürüst bir arkadaşımızdı'' dedi.

        İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerine gelerek bilgi alan Vali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şahin'in başarılı bir bürokrat olduğunu anlatarak, ''Acımız büyük. Şahin başarılı ve dürüst bir arkadaşımızdı. Ailesine, SGK ailesine ve Muğla halkına baş sağlığı diliyorum'' dedi.

        Şahin, zanlı H.S'nin teslim olma süreciyle ilgili de, ''Şüpheli Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı ikna çalışmaları sonucunda teslim oldu. Elindeki 5 rehine de başarılı bir şekilde kurtarıldı. Rehinelerin sağlık durumları iyi. Rehine olayında herhangi bir üzücü olayın yaşanmaması sevindirici'' diye konuştu.

        Bu arada şüpheli tarafından rehin alınan 7 kişi Muğla Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye gitti.

        Olay esnasında rehin alınan Balıkesir Müdürü Cem Dinç, olayda yaşamını yitiren Şahin'in müfettiş kökenli olduğuna işaret ederek, ''Çok dürüst bir insandı. Muğla'da göreve başladıktan sonra yolsuzlukların üzerine girmeye başlamıştı'' dedi.

        Süpervizör İlker Tatar ise olayı anlatamayacağını belirterek, ''Çok iyi bir insandı. Acımız büyük'' dedi.

        KINAMA CEZASI VARMIŞ

        SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i silahla vurarak öldüren, müdürlükte şef olarak görev yapan zanlı H.S'ye bir süre önce ''kınama'' cezası verildiği öğrenildi. H.S, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı merkez disiplin kuruluna sunduğu savunmada, ''Haksızlığa uğradığını, başarılı çalışmalarının birilerini rahatsız ettiğini'' belirtti.

        H.S kısa bir süre önce hakkındaki iddialar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

        H.S disiplin kuruluna sunduğu savunmada, Destek Hizmetleri Şefi olarak görev yaparken hakkında ''asılsız ve mesnetsiz'' sözlü serzeniş ve yakınmalar doğrultusunda açılan soruşturmayla kendisine verilen ''kınama'' cezasının, yaptığı çalışmalar ve iddiaların asılsız olması nedeniyle ağır, haksız ve kişisel olduğunu öne sürdü.

        Kınama cezasına dayanak gösterilen giriş-çıkış kartını güvenlik görevlisine bırakarak okuttuğu yönündeki iddiaya yanıt veren H.S, görevi gereği geç saatlere kadar hizmet binası dışında olması ve mesailerin giriş-çıkış kayıtlarına göre ödenmesi nedeniyle kartını güvenlik görevlisine bırakarak bu konuda yaşadığı sıkıntıyı çözmeyi düşündüğünü belirtti.

        Bir görev dönüşü görevliden kartını istediğinde ''kartının il müdürü tarafından alındığının'' bildirildiğini anlatan H.S, bu gelişme üzerine yaşamış olduğu stres nedeniyle gece rahatsızlanarak devlet hastanesi acil servisine başvurduğunu ve kendisine 3 gün istirahat verildiğini kaydetti.

        H.S, il müdürü Naci Şahin ile yaptığı görüşmede ise ''kartını bırakmasının yanlış olduğu ve bir daha bırakmaması'' yönündeki uyarıya istinaden kartını bir daha bırakmadığını bildirdi.

        Bu gelişmelerin ardından ifadesinin alındığını, iddiaları yanıtladığını ifade eden H.S, savunmasında, ''Ancak mesai devam kartımı mesaide olmadığım saatlerde güvenlik görevlilerine okutturup, kurumca belirtilen usul ve esasları yerine getirmediğimden beisle,kınama cezası ile tecziye edilmem uygun görülerek, 10 Kasım 2010'da tarafıma tebliğ edilmiştir'' ifadelerine yer verdi.

        H.S, ''Görev alanına giren alımların toplu ve yasal çerçevede alınmasını sağlamasının, kırtasiye ve büro malzemelerinin DMO'dan teminine gidilmesinin, çağın gereklerine uygun iş ortamları yaratmasının, her denileni yapmamasının'' bazı kişileri rahatsız ettiğini ve hakkındaki iddiaların ortaya atıldığını savunmuştu.

        Tutuklanarak cezaevine gönderildi

        Muğla'da SGK İl Müdürü Naci Şahin'i vurarak öldüren Hasan Sünnetçioğlu, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Naci Şahin'i, diğer il müdürleriyle toplantıdayken tabancayla başından vurarak öldüren ve daha sonra ikna çabalarının ardından güvenlik güçlerine teslim olan aynı kurum çalışanı Hasan Sünnetçioğlu, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'deki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Muğla Adliyesi'ne sevk edildi.

        Yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiği adliyede, ''Naci Şahin'i öldürmek ve yedi SGK personelini rehin almak'' iddiasıyla mahkemeye çıkartılan Sünnetçioğlu tutuklandı.

        Sünnetçioğlu, cezaevi aracına götürülürken gazetecilerin, ''Rehineleri de öldürecek miydiniz?'' sorusu üzerine, ''Onları öldürmem asla söz konusu değildi. Kendimi öldürecektim. Yaptıklarımdan pişmanım'' dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ