Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Oğlumu vuran askerin gözleri bana her şeyi anlatacaktır"

        Tülay ŞUBATLI / AHT

        FOTOĞRAFLAR: Olcayto OKUR

        Vatani görevini yaptığı Batman'da arkadaşının silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Sevak Şahin Balıkçı'nın Feriköy Ermeni Kilisesi'ndeki cenaze törenine ailesi ve Müslüman komşularının yanı sıra Devlet Bakanı Egemen Bağış, 3. Kolordu Komutanı Hulusi Akar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar da katıldı.

        Acıyı anne Ani Balıkçı "Oğlumun kasten öldürüldüğüne düşünmüyorum. Eğer bir ihmal varsa ortaya çıkarılmasını istiyorum. Oğlumu vuran asker çocuk için de üzülüyorum. Onunla görüşeceğim. Gözlerinin içine bakacağım. Gözleri bana her şeyi anlatacaktır" diye konuştu.

        Kilisedeki ayinde bir konuşma yapan Ermeni Patrikhanesi Meclis Başkanı Tatul Anuşyan, "Din, dil, kitap, milliyet, ırk ayrımı yapılmaz. Tanrıya inanan herkes kendinden bekleneni yapar" dedi.

        Batman Kozluca'da asker arkadaşının silahından çıkan kurşunla vurulan Sevak Şahin Balıkçı, İstanbul Feriköy'deki Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı. Ermeni cemaatininin yanı sıra Balıkçı Ailesi'nin Müslüman yakınları, komşularının da katıldığı tören nedeniyle kalabalık kiliseye sığmadı, sokağa taştı. Annesi ve ablasının feryatları ise yürekleri dağladı.

        TÜRK ERMENİ AYRIMI YOKTUR

        Sevak için düzenlenen törene Hükümeti temsilen katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Egemen Bağış, "Hükümetin taziye dileklerini iletmeye geldim. Bizim için Türk, Ermeni, Kürt ayrımı yoktur. Sevak kardeşimiz vatanı için görev başındayken ölmüştür. Türk, Kürt, Ermeni herkes kardeştir. Ayrıca buradaki misafirperverliklerinden ötürü Ermeni cemaatine teşekkür ediyorum" dedi.

        KOMUTANLAR TÖRENDEYDİ

        Törende 3. Kolordu Komutanı Hulusi Akar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar ve İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndan bir grup subay ve astsubay da katıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden üst düzey yetkililer ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı törene Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de gelerek aileye başsağlığı diledi. Sevak Balıkçı'nın tabutu kilisenin ortasında yer alırken, kadınlar ve erkekler ayrı ayrı yerlerde oturarak ayini izledi.

        "GÖZLERİNİN İÇİNE BAKACAĞIM"

        Sevak'ın anne babası Ani ve Garbis Balıkçı ve ablası Lerna Özdef, yakınlarının desteğiyle ayakta dururken, gözyaşları hiç dinmedi.

        Jandarma Komutanlığı'nın olayda kasıt olmadığı, Sevak'ın kazaen vurulduğu şeklindeki açıklaması üzerine Annesi Ani Balıkçı, "Biz zaten oğlumuzun kasten öldürüldüğüne inanmıyoruz. Ama bir ihmal varsa bunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Oğlumu vuran askerle de Pazar günü görüşeceğiz. Onun gözlerinin içine bakacağım. Herhalde gözleri bana her şeyi anlatır" diye konuştu.

        DİN DİL IRK AYRIMI YAPILMAZ

        Ayinde bir konuşma yapan Ermeni Patrikhanesi Meclis Başkanı Tatul Anuşyan "Din,dil, kitap, milliyet, ırk ayrımı yapılmaz. Tanrıya inanan herkes kendinden bekleneni yapar. Edebiyeti intikal eden bu gencimiz topluma, vatanına bağlı ümit vaadeden bir gençti. Beraberce yaşadığımız, aynı havayı solumayı kabul edebildiğimiz sürece varız. Sevak'ın yükselişi yeni bir başlangıç, birbirimizi anlama ümidi olmalı. Hepinizi yaşamın anlamı hakkında düşünmeye davet ediyorum" dedi.

        FERYATLAR YÜKSELDİ

        Yaklaşık 1.5 süren ayin boyunca kilise korusunun dualarına annesi ve ablasının hıçkırıkları karıştı. Ayinin sona ermesiyle Sevak Şahin Balıkçı'nın tabutu dışarı çıkarılırken yakınları bir kez daha tabutuna sarıldı. Sevak'ın tabutu daha sonra yakınları tarafından taşınarak alınarak Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        AİLE PAZAR GÜNÜ BATMAN'A GİDİYOR

        Törene katılan kadınlarsa Ermeni geleneklerine göre kilisenin salonuna geçtiler. Burada Sevak'ın annesi Ani Balıkçı ve ablası Lerna Özdef taziyeleri kabul ederken cemaate Türk kahvesi ve büskivi ikram edildi. Acılı anne Ani Balıkçı sık sık fenalaşınca çevresindekiler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Taziye boyunca kardeşi Sevak'ın fotoğrafına sarılan ablası Lerna Özdef ise Pazar günü Batman'a gideceklerini, orada Sevak'ın arkadaşları ve komutanlarıyla görüşeceklerini, böylece olayın nasıl olduğunu anlamaya çalışacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ