Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayşe Paşalı davası

        Boşandıktan 1 yıl sonra eski eşi Ayşe Paşalı'yı sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek katleden İstikbal Yetkin'e, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi.

        Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık İstikbal Yetkin ve avukatı, maktul Ayşe Paşalı'nın babası Hüseyin, annesi Zeliha ve kardeşi Ahmet Paşalı ile avukatları katıldı. Duruşmada ayrıca Ayşe Paşalı ve İstikbal Yetkin'in çocukları Burcu ve Busegül Yetkin de hazır bulundu.

        Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran ise mahkemeye önceki duruşmada sunduğu esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını belirtti. Paşalı ailesinin avukatları da esas hakkındaki görüşe katıldıklarını kaydetti. Sanık avukatı ise kadın örgütlerinin mahkemeyi etki altına almaya çalıştığını savundu.

        "EŞİMİ SEVİYORDUM, PİŞMANIM"

        Esas hakkındaki savunması sorulan sanık İstikbal Yetkin, ''Ben eşimi çok seviyorum. Pişmanım'' dedi. Duruşma sonunda son sözü sorulan sanık Yetkin, bir kez daha ''Eşini çok sevdiğini'' söyledi.

        Burcu ve Busegül Yetkin ise babalarına tepki göstererek, ''Daha hala bizi tehdit ediyor. Şerefsiz, pişmansa bizi nasıl tehdit ediyor?'' diye bağırdı.

        AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

        Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, Yetkin'in, Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesinin (a) bendi uyarınca, ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

        Sanık hakkında, takdiri indirim nedenlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verildiğini kaydeden Nemli, mahkeme heyeti üyelerinden birinin, buna muhalefet ettiğini ve kararın oy çokluğu ile alındığını belirtti.

        Mahkemenin kararını açıklamasının ardından, salonda izleyici olarak bulunanlar kararı alkışladı.

        PAŞALI'NIN KIZI: "KARAR NEDENİYLE ÇOK MUTLUYUM"

        Ayşe Paşalı’nın büyük kızı Burcu Yetkin, mahkeme sonrasında kararı basın mensuplarına değerlendirdi.

        Babasına verilen ağırlaştırılmış cezanın kendilerini sevindirdiğini belirten Yetkin, “Annemi kaybettim tabii ki bu benim için en büyük acı. Bu olay karşısında alabileceği en büyük cezayı almış olması, kendimin ve ailemin güvenliği açısından çok önemliydi. Karar nedeniyle çok mutluyum” dedi.

        Yetkin, babasının duruşmada söylediği “Eşimi seviyorum, pişmanım” sözleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Adam oynuyor, rol yapıyor. Eşini seven biri eşine zarar verir mi, vermez. Bunu dikkate almamak lazım. Duruşma çok gergindi. İzleyiciler ben ve kızkardeşim çok tepkiydik. Ama zafer bizim.”

        GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜM

        Eski eşinin şiddetinden bir türlü kurtulamayan Ayşe Paşalı’nın “korunma” talepleri devlet tarafından hep ötelendi. Sanık İstikbal Yetkin, defalarca ölümle tehdit ettiği eski eşini sonunda sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdü.

        HABERTÜRK’ÜN FOTOĞRAFI SEMBOL OLDU

        Türkiye, Ayşe Paşalı’yı HABERTÜRK’ün artık kadına şiddetin sembolü haline gelen fotoğrafıyla tanıdı. Paşalı, boşandığı eşinin yumruklarla mosmor ettiği gözleriyle Ankara Adliyesi koridorunda bekliyordu. Eşi de yanında, “Ne olur beni affet” diye yalvarıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ