Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tatlıses'e kötü haber!

        Mart ayında uğradığı silahlı saldırı sonrasında yaralanan ve rehabilitasyon amacıyla Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau Kliniğinde tedavi gören İbrahim Tatlıses, Türkiye'ye döndü. Tatlıses'e ait özel uçak saat 17.25 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.

        Bülent CEYHAN-AHT

        Yargıtay, Tatlıses ve Alişan'ın cezalarının ertelenmesi kararını bozdu

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çete davasından yargılanan ve aldıkları 1 yıl 10 aylık hapis cezaları ertelenen sanatçı İbrahim Tatlıses ile Alişan'ın dava dosyası ile ilgili Yargıtay'daki inceleme tamamlandı. Yargıtay, Tatlıses ve Alişan'a verilen cezaların ertelenmemesi gerektiğini belirterek kararı bozdu.

        YARGITAY CEZANIN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

        Tatlıses ve Alişan gibi isimlerin yargılandığı 42 sanıklı dava geçtiğimiz yıl karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Tatlıses ve Alişan'ı 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tatlıses ve Alişan'ın suç işlemeyeceklerine yönelik mahkemede olumlu kanaat oluştuğu belirtilerek, hapis cezaları ertelendi. Sanıkların 5 yıl suç işlememeleri halinde cezalarının erteleneceği kaydedildi. Söz konusu karar dosyası, temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay ise yerel mahkemenin kararınıbozdu. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, Tatlıses ile Alişan'a verilen cezada hükmün ertelenmemesi gerektiği yönünde karar verdi. Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı ve 4 üyenin oy birliği ile verdiği karar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkeme söz konusu dava dosyasını yeniden inceleyecek ve tekrar bir karar verecek.

        ASENA'NIN SAHNEYE ÇIKMASINI ENGELLEMİŞ

        Toprak Operasyonu soruşturması kapsamında çıkar amaçlı suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz ile birlikte çok sayıda ünlü isim hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılmıştı. İddianamede, Banker Kastelli lakaplı Cevher Özden ve Tuğba Özay, "örgüt üyeliği", İbrahim Tatlıses ve Alişan "örgütün suç işlemesini kolaylaştırmak ve maddi destek vermek", Korkmaz Yiğit ve eski MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da 'üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekle' suçlanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Nuri Çığ tarafından hazırlanan iddianamede Ali Avni Balkaner ve Asena'nın da aralarında bulunduğu 23 müşteki yer almıştı. Çetenin sanatçı Alişan'ın korunması görevini üstlendiği ve Tatlıses'in talebiyle Asena'nın sahneye çıkmasını engellediği iddia edilmişti.

        TATLISES MAĞDUR OLARAK İFADE VERECEK

        Bu arada sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı soruşturması devam ediyor. Soruşturma savcısı Ali Haydar, Tatlıses'in 'mağdur' sıfatıyla ifadesini alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ