Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam SHP'li İlçe Başkanı'na saldırı

        Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) İskenderun İlçe Başkanı mimar Ercüment Kimyon, akşam saatlerinde üç kişinin saldırısına uğradı.

        Atatürk Bulvarı sahil şeridinde park halinde bulunan aracına binmek üzere yolda yürüdüğü esnada üç kişinin saldırısına uğrayan Ercüment Kimyon, tekme tokat dövüldü. Özellikle göz ve çenesine isabet eden yumruklarla çenesi kırılan Kimyon, olay yerinde yığıldı. Saldırganlar olay sonrası kaçarken, olay yerine gelen emniyet ve 112 Acil Servis ekipleri, Kimyon'u ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Gözünde şişlik ve morluklar oluşan, çenesi kırılan Kimyon'un hayati tehlikesinin olmadığı, Pilastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

        Çenesinden ameliyata alınacak olan Kimyon, hastanede ameliyat öncesi yaptığı açıklamada, "Üç kişilik grup üzerime saldırdı. Özel yaşantımda, böyle adli vakalara konu olacak bir sorunum yok. Bunların hepsinin dayanağı, siyasi faaliyetlerimiz nedeniyle, kente karşı gösterdiğimiz özel ilgi nedeniyle, kent rantı ve rant çevreleridir. tarafından üç kişilik grup üzerime saldırdı. Bu olayı yapan kişiler, bizim yaptığımız demokratik müdahaleleri hazmedemeyen kişilerdir. Bunlar, emniyete ifade ettim, bilinen isimlerdir. Bunlar, tetikçi kullanılan unsurlardır; işin kaynağındaki isimler önemli. Bunlar, zaten bugüne kadar 5-6 senedir yapılan çeşitli saldırı ve eylemlerde var. Bunun arkasındaki kişiler, kent rantını ellerinde tutan şahıslardır" dedi.

        Geçtiğimiz pazar günü yapılan SHP İlçe Kongresi'nde yeniden İlçe Başkanlığı'na seçilen Kimyon'un son yaptığı konuşmalarda özellikle Belediye Başkanı ve belediyenin yapmış olduğu çalışmaları eleştirmesinin ardından bu olayın patlak vermesi, emniyeti harekete geçirdi. İskenderun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, SHP İlçe Başkanı Kimyon'a yapılan saldırı olayı ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ