Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "8.3 milyonu şans oyunlarında yedim"

        Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilginç davada, sanık Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürü Adnan Uğur, 8 milyon 350 bin lirayı zimmetine geçirdiğini kabul etti.

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Uğur, Konya’da bir arkadaşı üzerinden parayı aktardığını ve bununla toto, iddia ve sayısal loto oynadığını anlattı. Bakanlığın “eğlence vergisi” olarak topladığı paraları 2006-2010 yılları arasında kendi hesabına aktardığını kabul eden Uğur, olayın kendisinin ihbarı sonucu ortaya çıktığını söyledi. Uğur, mahkemede şunları anlattı: “Bakanlıktaki görevim 2010 yılında dolmuştu. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Döner Saymanlık Müdürü olarak görevlendirildim. Ancak Kültür Bakanlığı’ndaki görevimden ayrılmadan son 2 yıl içinde tedirginlikler yaşamaya başladım, huzursuzdum. Görev değişikliğinden sonra gidip kendiliğimden bildirimde bulundum.” Davanın diğer sanığı Mali Müşavir Ayhan Ergün ise, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, “Oh ne güzel! Peki ortada olmayan devletin parası ne olacak?” diye sordu. Bunun üzerine sanık Uğur, “Söyledim ya efendim, iddia oynadım diye” karşılığını verdi. Özbaş, kendini tutamayarak, “75 milyon insanın hakkı var o parada. Gerçeği söyle. Sen bu vatandaşın parasını kimlerle paylaştın?” diye tepki gösterdi. Sanığın cevap vermemesi üzerine Hâkim Özbaş, “İddia ve sayısal loto oynanarak harcanacak bir para değil bu. Gerçeği vicdanına bırakıyorum” diyerek kararını açıkladı.

        EN ÜST SINIRDAN CEZA

        Mahkeme oybirliğiyle aldığı kararında Uğur’u, birden fazla zimmet suçunu işlediği gerekçesiyle en üst sınırdan ve artırım uygulayarak 12.5 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık Ergün de suça iştirak ettiği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı. Her iki sanık hakkında ayrıca tüm kamu haklarından men cezası da verildi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ