Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şizofren hastası annesini öldürdü!

        ŞEFİK DİNÇ / AHT

        İstanbul Güngören'de şizofren hastası 53 yaşındaki Tanju Bülbül birlikte yaşadığı 95 yaşındaki annesi Hatice Bülbül'ü demir çubukla kafasına vurarak öldürdü.

        "Muhammet haber gönderdi. Hacca gideceğim" diyerek zaman zaman ağabeyi ve yengesine de saldırdığı belirtilen Tanju Bülbül'ün iki sene önce de babasını namaz kılarken baltayla öldürmeye çalıştığı iddia edildi.

        Merkez Mahallesi Talatpaşa Caddesi 15 numarada bulunan Feza Apartmanı'nın giriş katında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Şizofren hastası olan Tanju Bülbül (53) sabah saatlerinde birlikte yaşadığı annesi Hatice Bülbül(95) ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Tanju Bülbül evde eline geçirdiği demir çubukla Hatice Bülbül'e vurmaya başladı. Komşuları evden gelen çığlık sesleri üzerine durumu hemen polise bildirdi. Aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan anne Hatice Bülbül olay yerinde hayatını kaybederken, olay yerine gelen Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüpheli Tanju Bülbül'ü gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

        Cinayeti haber alarak yazlıktan olay yerine gelen Tanju Bülbül'ün ağabeyi Bülent Bülbül kardeşinin hastalığının küçük yaşlarda ortaya çıktığını belirterek, "Birçok kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmüştü. İlaçlarını düzenli kullanmıyordu. Sık sık şiddet gösteriyordu. Bana ve eşime de defalarca kez saldırdı. 'Muhammet bana haber gönderdi. Hacca gideceğim' diyordu. İki sene önce de babam namaz kılarken elinde baltayla babama saldırmaya çalışmıştı. Babam namazını bozarak kaçıp kurtulmuştu." dedi. Hatice Bülbül'ün cesedi polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, evin camında 'Vücudun kazancını bilen Tanju Bülbül' yazılı tabela da dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ