İstanbul için utanç vakti! VİDEO
Bir milyar kişi açken lüks otellerin zengin iftar menüleri protesto edildi!
İstanbul'da Beşiktaş'ta bulunan lüks bir otelin önünde gerçekleşen iftar protestosu için birçok kişi biraraya geldi. Sokakta hazırlanan yer sofrası başında astronomik rakamlara hazırlanan iftar sofraları protesto edildi.
Lüks otellerdeki astronomik fiyatlı ve gösteriş meraklısı iftar sofralarını protesto eden bir grup, Beşiktaş'taki Conrad Oteli önünde yer sofrası kurup, çorba, zeytin ve hurmayla iftar açtı.
Bu belki de dünyanın ilk iftar protestosu. Müslüman sol çizgideki Emek ve Adalet Platformu'nun öncülüğünde önceki akşam İstanbul Beşiktaş'taki Conrad Otel önünde akşam ezanının okunmasıyla başlayan protestodan bahsediyoruz. Lüks otellerdeki ihtişamlı ve pahallı iftar davetlerini protesto için ilki Conrad Otel'in önünde kurulan yer sofrasında oruç açanların sloganı: "Ağzınızın Tadını Bozmaya Geldik"ti. Çorba, peynir, zeytin ve hurmadan oluşan menü otelin içindeki iftar menüyle kıyaslanmaz belki ama protestolu iftara ilgi büyüktü.
Otelin hemen girişine yerleştirilen pankartlar protestonun ideolojisini açıkça ortaya koyuyor: En dikkat çekici pankart: "Orucunu Kapitalizmle Bozma" Diğer pankartlar da dikkat çekici:"İftar Menü: 316 TL; Asgari Ücret: 658 TL "Conrad'ta Muhteşem İsraf. 80 TL=100 Ekmek Parası", "İsraf Değil İnsaf", "1 Milyar İnsan Hangi Suçundan Dolayı Aç", "İstanbul İçin Utanç Vakti."