Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yine mayın yine 3 şehit!

        Zeki DARA / HAKKARİ (AHT)

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında mayın patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

        HAKKÂRİ’nin Şemdinli İlçesi’nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şemdinli’nin Öveç Köyü ile Bozyamaç köyleri arasına daha önce teröristlerce yola döşenen mayın dün sabah saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada, jandarma erler Abdülkerim Erdoğan’ın (21) Mehmet Topraksürer ve Murat Başçı (25) şehit oldu. İki asker de yaralandı. Ağır yaralı asker helikopterle Van’a sevk edilirken, diğer asker ise Hakkari’de tedavi altına alındı.

        BABA EVİNDE YAS VAR

        Şanlıurfalı Mehmet Topraksürer’in şehit olduğunu haber alan ailesi büyük acı yaşadı. Arap kökenli olan şehidin yakınları ağıtlar yaktı. Acılı baba Hüseyin Topraksürer, “3 çocuğum daha var. Ben ve çocuklarım bu vatan için seve seve ölüme gideriz. Vatan sağolsun” dedi. 6 aylık asker Topraksürer’in cenazesi bugün toprağa verilecek.

        İKİNCİ EVLAT ACISI

        Şehit er Abdülkerim Erdoğan’ın (21) 16 yaşındaki kardeşinin 1 yıl önce derede boğulması üzerine, ailenin İnegöl İlçesi’ne bağlı Gedikpınar Köyü’nden ayrılıp İstanbul’a taşındıkları belirtildi. Şehit erin cenazesi İnegöl’e gönderilirken, anne ve babası, evlat acısı yaşadıkları köylerine döndü. Ailesi aslen Vanlı olan Abdülkerim Erdoğan’ın amcası Mehmet Erdoğan, “Abdülkerim dün telefonla aradı ve helallik istedi. ‘80 günüm kaldı köye geliyorum. Bizim görevimiz burada asayişi sağlamak. Yola mayın döşüyorlar ya ondan çok korkuyorum’ demişti. Şimdi ise acı haberi geldi” dedi. Şehidin köyünün Balkan göçmeni Türkler, Abhaz ve Kürt kökenli nüfustan oluştuğu belirtildi. Şehit erin cenazesi bugün köyünde toprağa verilecek.

        EŞİNE MESAJ ATMIŞ

        Şehit er Murat Başçı’nın Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yaşayan ailesi ise acı haberi alınca yıkıldı. Evli olan 25 yaşındaki Başçı’nın, 7 aylık bir erkek çocuğu bulunuyor. Şehidin eşi Fadime Başçı, “Dün gece telefonla görüştüm, sıkıntılı bir durum olmadığını ve endişe etmemi istemişti. Benim uyumadığımı fark edince gece yarısı mesaj atıp ‘Sen uyu. Merak etme. Seni kaldırırım’ demişti. Meğerse şehit olmuş’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ