Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ramazan bayramı, trafik kazası, bayram trafik kazaları, trafik kazası ölümleri, bayram

        Şefik DİNÇ-AHT

        3 günlük Ramazan Bayramı’nda tatil 9 gün olunca, yollar yine kan gölüne döndü. Yurt genelinde meydana gelen 300’den fazla trafik kazasında, 172 kişi öldü, binden fazla kişi de yaralandı. Son 6 yılın en ağır bilançosu bu tatilde yaşanırken, geçen yılki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 147 kişi hayatını kaybetmişti. Bayramlarda meydana gelen trafik kazalarının büyük çoğunluğu hatalı sollama, aşırı hız, yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle gerçekleşiyor. Türkiye genelinde son 6 yıldaki Ramazan Bayramı tatillerinde 691, son 5 yıldaki Kurban Bayramı tatillerinde ise 553 olmak üzere toplam 1244 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti.

        SON GÜNDE 24 ÖLÜ

        Tatilin son günü olan dönüş yoğunluğunun yaşandığı dün ise trafik kazalarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Karabük-Eskipazar, İstanbul Şişli, Giresun’un Görele İlçesi, Bursa’nın Harmancık İlçesi, Antalya’nın Serik İlçesi, Konya’nın Kulu İlçesi, Konya’nın Cihanbeyli İlçesi, Gaziantep, Afyonkarahisar ve Malatya’daki kazalarda 24 kişi hayatını kaybetti.

        İŞTE KAZALARDAN BAZILARI

        İzmir Çeşme’den tatilden dönen ailenin içinde bulunduğu otomobil TIR’la çarpıştı. Kazada, Nevzat Yılmaz (30), eşi Ayşe ile çocukları Berfin (5) ve Doğukan Mert Yılmaz (2) hayatını kaybetti.

        Uşak’ta bayram tatilini geçirdikten sonra Erzurum’a dönen 4. Mekanize Zırhlı Birliği’nde görevli Yarbay Raşit Serment Karakaya’nın (39) kullandığı otomobil Erzincan Sivas Karayolu’nun 90’ıncı kilometresindeki Yazıköyü yakınlarında takla atarak şarampole uçtu. Kazada 4 yaşındaki Melisa ve annesi Emel Safiye Karakaya (39) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Konya’da Ramazan Talas yönetimindeki otomobil, Tat Köy Yolu’nda şarampole yuvarlandı. Kazada Ayşe Talas, eşi Mehmet Talas ve 3 yaşındaki torunları Mehmet Talas hayatını kaybetti.

        Ankara’dan bayram ziyareti için Trabzon’a yola çıkan Adem Koz’un kullandığı otomobil, Trabzon’un Akçaabat İlçesi Salacık Mevkii’nde duvara çarptı. Kazada sürücü Adem Koz yaralanırken, eşi Ayşe Koz (26), tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen 1.5 yaşındaki oğlu Muhammet Emin, Fulya Koz ile kayınbiraderleri Eyüp (45) ve Kazım Gürpınar (43) hayatlarını kaybetti.

        Muş’un Malazgirt İlçesi’nde iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Fehmi Çelik’in kullandığı otomobil, Refik İnan’ın kullandığı otomobil ile MalazgirtAktuzla karayolunun Murat Köprü Mevkii’nde çarpıştı. Kazada Refik İnan ile beraberinde bulunan Kamuran İnan, İzzettin İnan, Serhat İnan ve Hülya Çelik feci şekilde can verdi.

        İstanbul’dan Kastamonu’ya giden Cemal Öz’ün kullandığı minibüs, Karabük’te karşı yönden gelen Recep Göktaş’ın kullandığı meyve yüklü kamyonetle çarpıştı. Minibüs sürücüsü Öz ile beraberinde bulunan Kezban Öz ve Meryem Öz ile kamyonetin sürücüsü Recep Göktaş öldü, 5 kişi de yaralandı.

        Malatya-Kayseri Karayolu’nun 37. kilometresinde meydana gelen kazada, İstanbulMalatya seferini yapan Musa Yıldırım’ın kullandığı yolcu otobüsü, lastiğinin patlaması sonucu şarampole devrildi. 100 metre sürüklendikten sonra duran otobüsteki yolculardan Emine Gündüz ve Mikail Kontoyan ile ismi belirlenemeyen 1 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

        Denizli’de bir otomobilin direğe çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücü Metin Ulcay (31) ile Ahmet Duyan (26) ve Hüseyin Kayırhan (25) hayatını kaybetti.

        İstanbul’dan Samsun yönüne giden Celal Erdoğan’ın kullandığı otomobil, Çankırı il sınırları içerisinde direksiyon hâkimiyeti kaybolunca kontroldan çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada Veli Erdoğan (36) ve Beyza Erdoğan (13) öldü, aynı aileden Burcu, Berkay, İntizar, Duygu, Celal ve Sedat Erdoğan yaralandı.

        DÖNÜŞ ÇİLESİ

        RAMAZAN Bayramı tatilinin son gününde kara ve deniz yollarında yolcu ve araç yoğunluğu yaşandı. Özellikle Ege ve Akdeniz sahillerinden geri dönüşe geçenler karayollarında uzun kuyruklar oluşturdu.

        Bandırma -İstanbul Yenikapı arasında çalışan İDO Hızlı Feribotları karşılıklı 12 ek sefer yaptı. Feribotlar her seferde 1000 yolcu ve 200 araçla Bandırma’dan İstanbul’a hareket ederken feribot iskelesinde kilometrelerce kuyruk oluştu. Yalova Topçular İskelesi’nden Eskihisar’a geçmek isteyen araçlar da, trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Geceyarısından sabah saatlerine kadar uzun kuyrukların oluştuğu Topçular Arabalı Vapur İskelesi’nde seferler 13 gemiden 15 gemiye çıkarılmasına rağmen yoğunluk düşürülemedi.

        D-100 Yalovaİzmit karayolunda araç yoğunluğu 14 kilometreye ulaştı. Gündüz saatlerinde yoğunluğun artmaya başladığı karayolunda polislerin tüm müdahalelerine rağmen izdiham yaşandı. Kocaeli’nde de TEM otoyolunun özellikle Ankara-İstanbul şeridinde normalin üzerinde bir trafik artışı gözlendi. Uzunçiftlik, Kandıra, Kuruçeşme, Körfez ve Gebze gişelerinde geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen yoğunluk yaşandı. D-100 karayolunun da çift şeritli bölümü olan Ankara-İstanbul tarafında da yoğunluk arttı. TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, Ankara-İstanbul yönündeki araç yoğunluğu ve meydana gelen trafik kazaları nedeniyle de uzun kuyruklar oluştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ