Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da iki tren çarpıştı!

        İstanbul'da banliyö treni ile lokomotifin çarpışması sonucu yaralanan 5 yolcu hastanelere kaldırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö treni, saat 14.30 sıralarında Cankurtaran İstasyonu'nda yolcularını indirdikten sonra aynı yönden gelen lokomotif ile çarpıştı.

        Görgü tanıkları, banliyö treninin makinistinin lokomotifin geldiğini görünce trenden atladığını ifade ettiler. Çarpışma sonucunda her iki demir yolu aracının ön kısmında hasar meydana gelirken, makinistler kazayı yara almadan atlattı.

        Kazada banliyö treninde bulunan 5 yolcu yaralandı. Yaralılardan Osman Bikeez (23), Hayri İnan (46) ve Serhat Yusuf (51) İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine, İrem Çakır (10) ve Sevda Şenol (34) ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının hayati risk taşımadığı belirtildi.

        Kaza nedeniyle Sirkeci-Halkalı tren seferleri tek yönlü olarak yapılırken, kaza bölgesi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

        Yolculardan Sinan Tepe, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ''14.30 sıralarıydı. Tren, Cankurtaran'da yolcularını indirdikten sonra kalkacağı sırada bir gürültü koptu. Trende sarsıntı yaşandı. 'Treni terk edin' diye bir ses duyduk. Herkes panikle trenden dışarı çıktı. Çocukların da bulunduğu bazı yolcuların, baş ve değişik yerlerinde yaraları vardı. Daha sonra ambulanslar gelerek, bunları çevre hastanelere götürdüler'' dedi.

        Kaza sonrasında banliyö treninden ayrılan vagonlar, Halkalı yönüne doğru çekilirken, kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

        YARALILARIN DURUMU

        İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özgür Yiğit, Cankurtaran istasyonunda banliyö treni ile lokomotifin çarpışması sonucu yaralananlardan 3'ünün tedavilerinin hastanelerinde yapıldığını belirterek, ''3 hastanın da genel durumu iyi. Tedavilerinin ardından taburcu edilecekler'' dedi.

        Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından acil servise 3 yaralı geldiğini belirterek, 23 yaşındaki Osman Biceğez'in korkarak trenden atladığını, atlarken sağ ayak bileğinde yumuşak doku yaralanması oluştuğunu kaydetti.

        Yaralılardan Hayri İnan'ın sarsıntı nedeniyle sağ kaşında 2 santimetrelik kesinti olduğunu söyleyen Yiğit, 51 yaşındaki Ferhat Yusuf'un da sağ diz ekleminde yumuşak doku yaralanması ve sağ fibulasında kırık tespit edildiğini ve ortopedistlerin ilgileneceğini ifade ederek, ''3 hastanın da genel durumu iyi. tedavilerinin ardından taburcu edilecekler'' dedi.

        Hastalardan Osman Biceğez de olayı anlatırken, Cankurtaran istasyonunda beklerken karşı yönden trenin geldiğini gördüklerini ve ''Kaçın'' diye ses duyması üzerine korkarak trenden atladığını söyledi.

        Yaralılardan Ferhat İnan da çarpma sesini bomba sesi sandığını belirterek, yolcuların trenin içinde çevreye savrulduğunu kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ