Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her şey sokak hayvanları için! GALERİ

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sokak hayvanları için 'Susuyorum Ama Konuşamıyorum'' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Adana'ya gönderilen su kapları hayvanserevlere dağıtılmaya başlandı.

        Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Atatürk Parkı'nda su kaplarının dağıtılmasından önce bir konuşma yaptı. Çıtırık, iki yıldır sürdürdükleri ''Bir Kap Su'' kampanyasının yurt çapında ses getirdiğini belirterek şunları söyledi: "Kampanyamız üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'de 81 ilde dağıtılmak üzere 40 bin adet su kabı yaptırdı. Bu kaplar hayvanların yaşam haklarının devletçe de kabul görmesinin sembolü olarak bizim içi çok önem taşıyor. Orman ve Su işleri Bakanlığının bu kapları, hayvan haklarında önemli bir kilometre taş olmuştur."

        Basın açıklamasının ardından bazı gönüllüler, dağıtılan su kaplarını Atatürk Parkı'ndaki havuzdan ve çeşmelerden doldurarak sokak hayvanlarının su içmesi için çeşitli yerlere bıraktı. Çıtırık, Bakanlığın gönderdiği su kaplarını, kentin dört bir yanındaki sokak hayvanlarının su içmesinde kullanılması için dağıtılmak üzere Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin ilgili birimlerine teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, dernek olarak da gönüllülere dağıttıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ