Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir yanda depremzede diğer yanda 'depremzade'!

        GÜNGÖR KARAKUŞ / AHT

        Van’ı vuran 7.2’lik depremin ardından gözler enkaz haline dönen binaları yapan müteahhitlere çevrildi. Bu müteahhitlerden biri de Erciş’te yaşayan Salih Ölmez. Erciş’te yıkılan ve 30 kişinin hayatını kaybettiği 6 katlı Sevgi Apartmanı’nın müteahhiti Salih Ölmez, yıkılan binanın karşı sokağında 3 katlı villada ailesiyle oturuyor.

        Müteahhit Ölmez, güvenlik kameraları ve yüksek duvarlarla çevrili 1.5 dönümlük arazideki villasının bahçesine de Kızılay’dan aldığı iki çadırı kurdu. Çadırların önünde ise kendisine ve yakınlarına ait olan lüks cip ve Mercedes marka otomobil bulunuyor. 30 kişiye mezar olan Sevgi Apartmanı’nda bugüne kadar 20 kişinin cesedi çıkarıldı. 13 yıllık binada halen çalışmalar devam ederken, herkes hem yüksek kata izin verdiği için belediyeyi, hem de müteahhit Salih Ölmez’i suçluyor.

        'SORUN YÜKSEK KATTA'

        Adını gizleyerek farklı bir isimle konuşan Salih Ölmez, “Erciş’te normalde 3 kat imar izni var. Belediye kararlarıyla daha fazla katlar yapıldı. Sorun katların fazla olması. Ben de inşaat yaptım. 5 yıl öncesine kadar ben de inşaat işiyle uğraşıyordum. Herkese verildiği gibi bize de izin verildi” diye konuştu.

        'BİZİM HATAMIZ YOK'

        Sevgi Apartmanı’nı 1998’de yaptıklarını belirten Ölmez, “Biz Erciş’te 1998 yılında ilk kaloriferli bina olarak orayı yaptık. Lüks konut olarak yaptık orayı. Bizim hatamız yok. O dönemde denetimle ilgili bir sıkıntı vardı. Yetkililer de gelip denetlemediler. Biz Erciş’te 25-30 bina yaptık. Erciş’teki devlet dairelerinin yüzde 75’ini biz yaptık. Okullar, hastane, sağlık ocağı gibi... Onlarda herhangi bir sorun yok. Ama sonuçta inceleme yapılır ve hatası olan kişi varsa bununla ilgili inceleme başlatılır. Bizim bu konuyla ilgili bir hatamız yok” diye konuştu.

        'YIKILMASI BİZİ ÜZDÜ'

        Yıkılan Sevgi Apartmanı’nın yanındaki binanın temelinin 4 yıl önce atıldığını belirten Ölmez, “Ben orada dairem olmamasına rağmen oradakileri uyardım. ‘Bu zemini oynatır ve binaya zarar verir’ diye. Ama o zaman dinlemediler beni. Burada hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Erciş’in yarısından fazlasını neredeyse biz yaptık inşaatların. Bizim yaptığımız binanın yıkılması bizi tabii ki üzdü. Biz çok hayır işi de yaptık. Köylere okullar yaptık” dedi.

        YAPTIĞI CAMİNİN MİNARESİ DE YIKILDI

        Müteahhit Salih Ölmez’in yaptığı 6 katlı Sevgi Apartmanı depremde tamamen çöktü. Binanın enkazı 30 kişiye mezar oldu. Vanyolu Camii’nin yıkılan minarelerinin de Salih Ölmez ve kardeşleri tarafından yapıldığı öğrenildi.

        Sibel HÜRTAŞ / ERCİŞ

        1 KM'LİK ÇADIR KUYRUĞU

        Depremzedeler çadır alabilmek için Erciş İl Jandarma Komutanlığı önünde sıraya girdi. Önceki gece 01.00 sıralarında kuyruğa giren vatandaşlar sabaha kadar bekledi. Bir kilometre uzunluğunda sıra oluşturan vatandaşlar sabah saat 10.00 sularında çadır almaya başladılar. Çadır dağıtımı Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanlığı’nca yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ