Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam N.Ç. kararına vatandaştan ilginç tepki

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Mardin'de 26 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen o zaman 13 yaşında olan N.Ç. hakkındaki karara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 'Beni de rahatsız etti' diyerek tepki göstermesinin ardından Adana'da bir öğretmen ilginç bir tepkide bulundu. Adalet Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda yere dilekçeyle başvuran Mehmet Taş, Bakanlığın ve TBMM Adalet Komisyonu'nun davaya müdahil olup karar düzeltmesine gitmesini, ayrıca, karardaki 'Türk Milleti Adına' ibaresinin kaldırılmasını istedi.

        Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nin N.Ç. hakkındaki kararda 'N.Ç.'nin rızası vardı' demesi ve sanıklara ?iyi hal indirimi' uygulamasına tepkiler çığ büyüyor. Adana'da öğretmenlik yapan Mehmet Taş, kararın herkes gibi kendisini ve ailesini derinden etkilediğini ifade ederek kararın düzeltilmesi için ilginç bir tepkide bulundu.

        DİLEKÇE YAĞMURU

        Mehmet Taş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e adliyedeki bakanlık bürosundan dilekçe gönderdi. Taş dilekçesinde, Adalet Bakanlığı'nın TBMM Adalet Komisyonu ile birlikte davaya müdahil olup karar düzeltme talebinde bulunmasını istedi.

        'TÜRK MİLLETİ ADINA' İBARESİ KALDIRILSIN

        Taş, ayrıca, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nin N.Ç. davası ile ilgili kararında ?Türk milleti adına' verilen ve mahkeme tutanaklarına yazılan bu ibarenin kaldırılmasını da istedi. Taş, "İğrenç ve çirkin bir olay beni ve ailemi derinden etkilemiştir. Kamuoyunu da derinden etkileyerek infiale sebebiyet vermiştir. Böyle çirkin bir olayın Türk mahkemelerinde ?Türk milleti adına' ibaresinin yazılması beni rahatsız etmiştir. Adalet Bakanlığının girişimiyle mahkeme kararındaki bu söz kaldırılarak yerel ve yüksek mahkemelerin ismiyle yazılmasını talep ediyorum. Ben bir vatandaş olarak benim adıma böyle bir ifade kullanılması için mahkemelere yetki vermiş değilim" dedi.

        Taş'ın verdiği dilekçeler Adliye Bakanlık Bürosu'nca işleme konulup ilgili yerlere gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ