Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dayakçı eşe karşı yeni sistem geliyor

        Kadına yönelik şiddet konusunda, bakanlık olarak ilgili kurumların yardımıyla istatistik çalışmaları yaptıklarını dile getiren Şahin, eğitim oranının düşük olması dolayısıyla, ekonomik olarak sıkıntı yaşandıkça ve sorun çözme kapasitesi azaldıkça kadına yönelik şiddetin arttığını anlattı.

        Ahmet YUKUŞ / AHT

        'PARTİLERÜSTÜ SORUN'

        Parlamentoda kadın meselesinin partilerüstü bir sorun olarak görüldüğünü ve bu konuda yasa çıkarıldığını vurgulayan Bakan Fatma Şahin, şunları söyledi:"En çok sıkıntı yaşadığımız şey, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen bir talep: 'Biz her mağdurun başına bir polis mi dikeceğiz?'Burada bilgi ve teknolojiyi kullanacağız. Bilgi ve teknolojiyle, sinyalizasyon sistemiyle, mahkeme kararına uymayan bir erkek varsa, ona, koruma kuvvetinin hızlı bir şekilde ulaşacağı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Bunu birlikte yapacağız. İçişleri Bakanlığı'nın, burada büyük bir mekanizmayı, 'call center' sistemini güçlendirmesi gerekiyor. Kadını eve hapsetmeyecek, yolda giderken nerede olduğunu gösterecek ve sinyale bastığında hemen haber verecek bir sistemi de hayata geçiriyoruz.''

        DOĞU'DA 9 BİN KADIN KAMER'E SIĞINDI

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 ilde kadına yönelik şiddete karşı çalışma yürüten Kadın Merkezi’ne (KAMER) yapılan başvurular arttı. 2011’in 11 aylık döneminde 8 bin 961 kadın KAMER’e başvurup yardım istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ